13. Februāris 2024 16:00
Jaunumi
Tiesai nodota krimināllieta par valsts amatpersonas pienākumu nolaidīgu pildīšanu, jautājumā par būvatļaujas izsniegšanu īpaši aizsargājamā teritorijā

2024. gada 9. februārī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzība celta Mārupes novada būvvaldes amatpersonai par nolaidīgu pienākumu pildīšanu, izlemjot jautājumu par būvatļaujas izsniegšanu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

Saskaņā ar apsūdzību amatpersona, kurai bija pienākums kontrolēt būvprojektu akceptēšanas likumību un būvnormatīvu ievērošanu, kā arī kontrolēt būvniecības procesu un tā atbilstību Būvniecības likumam un citu būvniecību regulējošo normatīvo aktu prasībām, nepārbaudīja kādas SIA iesniegtās būvniecības ieceres atbilstību teritorijas plānojumam un apbūves noteikumiem.  Amatpersona, apzinoties, ka būvdarbu teritorijā augošais parastais ozols Quercus robur ir dabas piemineklis, aizsargājamais koks – dižkoks –, akceptēja būvprojektu būvniecības uzsākšanai.

Pēc būvatļaujas saņemšanas tika uzsākta būvniecība, radot dižkoka saknēm bojājumus, daļēji iznīcinot to, tādējādi videi tika nodarīts zaudējums 11 008, 06 eiro apmērā.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties