20. Februāris 2024 15:54
Jaunumi
Apkopota tiesu prakse lietās par neizpaužamu ziņu izpaušanu, ko izdarījusi valsts amatpersona

Augstākā tiesa ir sagatavojusi tiesu prakses apkopojumu lietās par neizpaužamu ziņu izpaušanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, kura par ziņu neizpaušanu bijusi brīdināta vai kura saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu.

Apkopojumā sistematizētas Senāta Krimināllietu departamenta atziņas no nolēmumiem, kas pieņemti laikā no 2013. gada līdz 2023. gadam.

Jāņem vērā, ka apkopojumā iekļautie tiesu nolēmumi ir pieņemti lietās, kurās persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 329. panta likuma redakcijā līdz 2023.gada 30.aprīlim, kas paredzēja atbildību valsts amatpersonai par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu. Ar grozījumiem Krimināllikumā, kas stājās spēkā 2023. gada 1. maijā, šis likuma pants izteikts jaunā redakcijā un paredz valsts amatpersonas atbildību par tādu neizpaužamu ziņu, kas nav konfidenciāla, slepena vai sevišķi slepena informācija, izpaušanu.

Apkopojums ir veidots kā pārskats par Senāta lēmumiem krimināllietās pēc Krimināllikuma 329. panta. Kopsavilkumā vispārīgi norādītas būtiskākās Senāta atziņas. Apkopojuma otrajā daļā sniegts vispārīgs pārskats par Senāta lēmumiem, kas sagrupēti hronoloģiski, norādot noziedzīgā nodarījuma priekšmetu, lietas faktiskos apstākļus, būtiskākos atskaites punktus par lietas virzību un Senāta lēmumā izteiktās atziņas.

Nobeigumā pievienots izmantoto nolēmumu saraksts, kurā papildus Senāta lēmumiem norādīti arī citi nolēmumi konkrētajā lietā. Tiem nolēmumiem, kas ir publicēti internetā, pievienotas hipersaites.

Apkopojumu sagatavoja Judikatūras un zinātniski analītiskā nodaļa sadarbībā ar Senāta Krimināllietu departamentu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties