8. Marts 2024 20:07
Jaunumi
KNAB pārskata personu loku, kurām būtu tiesības pretendēt uz dienestu pretkorupcijas iestādē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sagatavojis un nodevis sabiedriskajai apspriešanai grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā. Grozījumi paredz salāgot tiesību normas starp KNAB un citām tiesībaizsardzības un drošības iestādēm un precizēt prasības, kurām personai jāatbilst, lai tā varētu pretendēt uz KNAB amatpersonas amatu.

Spēkā esošais normatīvais regulējums paredz vairākas prasības personām, kuras var pretendēt uz dienestu KNAB. Cita starpā, lai pretendētu uz KNAB amatpersonas amatu, persona nedrīkst būt izdarījusi noziedzīgu nodarījumu.

Turpretī citu tiesībaizsardzības un drošības iestāžu reglamentējošie tiesību akti paredz, ka tajās aizliegts strādāt tikai tām personām, kuras ir sodītas, notiesātas un sauktas pie kriminālatbildības par tīšu noziedzīgu nodarījumu. Tas nozīmē, ka šajās iestādēs dienestā var tikt nodarbinātas arī tās personas, kas sodītas par noziegumu, kas izdarīts aiz neuzmanības.

Tādējādi, lai novērstu atšķirības tiesiskajā regulējumā, KNAB saredz nepieciešamību paredzēt tiesības pretendēt un ieņemt amatpersonas amatu KNAB arī tām personām, kas sodītas par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aiz neuzmanības.

KNAB grozījumi tapuši, pamatojoties uz KNAB izvērtējumu. Tas balstīts uz tiesībsarga aicinājumu publiskas personas iestādēm izvērtēt normatīvajos aktos noteiktos ierobežojumus, kas attiecas uz personas tiesībām izvēlēties sev vēlamu nodarbošanos.

Ar pilnu tiesību akta projektu var iepazīties un sniegt viedokli līdz šā gada 14. martam Vienotajā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portālā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties