12. Marts 2024 11:56
Jaunumi / Satversmes tiesas prakse
Satversmes tiesa sāk izskatīt lietu par normām, kas paredz aizliegumu audzēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei

12. martā Satversmes tiesa sāk izskatīt lietu Nr. 2023-09-0106 “Par 2022. gada 22. septembra likuma “Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā” 2. un 3. panta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1. pantam, 105. panta pirmajam un trešajam teikumam un Līguma par Eiropas Savienības darbību 49. pantam”.

Pieteikumu iesniedzējas ir kapitālsabiedrības, tostarp viens ārvalstī reģistrēts komersants, kuras audzē un tur ūdeles un lapsas kažokādu ieguvei. Apstrīdētās normas liedzot tām tiesības ar to nodarboties. Tādējādi pieteikumu iesniedzēju ieskatā apstrīdētās normas aizskar Satversmes 1. pantā ietverto tiesiskās paļāvības aizsardzības principu un Satversmes 105. panta pirmajā un trešajā teikumā ietvertās tiesības uz īpašumu. Vienlaikus ārvalstī reģistrētās pieteikuma iesniedzējas ieskatā apstrīdētās normas pārkāpj Līguma par Eiropas Savienības darbību 49. pantā ietvertās tiesības veikt uzņēmējdarbību.

Satversmes tiesa lietu izskata rakstveida procesā. Nolēmums jāpieņem ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc Satversmes tiesas sēdes.

Saistītā lieta: 2023-09-0106

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
SATVERSMES TIESAS PRAKSE
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties