25. Marts 2024 10:55
Jaunumi
Pērn Latvijā sākti 235 kriminālprocesi par naudas atmazgāšanu

Pagājušajā gadā Latvijā sākti 235 kriminālprocesi, kuros tiek izmeklēta noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana jeb tā dēvētā naudas atmazgāšana, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Savukārt prokuratūra 2023. gadā pabeigusi 100 šādus kriminālprocesus. No tiem 60 krimināllietas nodotas tiesai vispārējā kārtībā, 31 krimināllieta – vienošanās procesa kārtībā, astoņi kriminālprocesi pabeigti, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu, bet viens kriminālprocess izbeigts.

Pērn Ekonomisko lietu tiesā izskatītas 172 naudas atmazgāšanas lietas, kas ir par desmit procesiem vairāk nekā 2022. gadā. 64 procesos izmeklētāji un prokurori panāca Ekonomisko lietu tiesas lēmumu par mantas atzīšanu par noziedzīgi iegūtu.

Kā norāda Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors Juris Juriss, efektīvai noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanai un apkarošanai ir nepieciešama savlaicīga institucionāla un starptautiskā sadarbība, finanšu iestāžu efektīva uzraudzība, mūsdienīgu tehnoloģisko risinājumu plaša pielietošana, kā arī izmeklētāju, prokuroru un tiesnešu nepārtraukta izglītošanās šajā jomā.

"Naudas atmazgāšana bija un paliek aktuāls virsuzdevums finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanā, jo īpaši laikā, kad pasaulē un arī Latvijā piedzīvojam transformācijas jauno tehnoloģiju jomā", uzsvēris J.Juriss.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties