5. Aprīlis 2024 09:26
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem notāres zvērestu
Foto no Augstākas tiesas arhīva

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs 4. aprīlī pieņēma notāres Indras Simsones zvērestu.

Jaunās zvērinātās notāres prakses vieta būs Jelgava. Līdz šim Indra Simsone bijusi advokāte un notariātā nav strādājusi. Par savu izvēli viņa saka: ”Izvēle par labu notariātam, jo saskatu, ka es kā notāre spēšu vislabāk pildīt savu mērķi – palīdzēt cilvēkiem tiesiski, taisnīgi un korekti atrisināt dažādas dzīves situācijas, gan sagatavojot dokumentus, gan konsultējot par lietām, kurās bez kompetenta un neatkarīga juridiskā padomdevēja neiztikt.”

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs uzsvēra, ka notārs, kaut arī nav tiešā veidā saistīts ar tiesas darbu, ir tiesu sistēmai piederīga amatpersona. Jo kvalitatīvāk notārs veic savu darbu, jo mazāk lietu nonāk tiesā. Gan tiesai, gan notāram uzdevums ir viens – cilvēku tiesību nodrošināšana, bet katram ir savas funkcijas. Augstākās tiesas priekšsēdētājs vēlēja jaunajai notārei spēku un atbildību savā darbā.

Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāja vietniece Ilze Metuzāle sveica jauno kolēģi, sakot, ka notārs ir tā profesija, kas kalpo cilvēkiem, tāpēc notārs ir daļa no mūsu valsts.  

Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektors Gatis Litvins sveica jauno kolēģi ar zvēresta nodošanu un dāvāja amata zīmi.  

Saskaņā ar Notariāta likumu zvērināts notārs var sākt pildīt amata pienākumus tikai pēc tam, kad devis Augstākās tiesas priekšsēdētājam zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties