5. Jūnijs 2024 11:20
Jaunumi
Augstāko tiesu pieredzes apmaiņā apmeklē ārvalstu tiesneši un prokurori
Civillietu departamenta zinātniski analītiskā padomniece Viktorija Soņeca ar tiesnešiem un prokuroriem no Spānijas, Francijas, Bulgārijas, Itālijas, Vācijas, Beļģijas, Nīderlandes un Rumānijas
Foto no Augstākas tiesas arhīva

4. jūnijā Augstāko tiesu pieredzes apmaiņas vizītē apmeklēja tiesneši un prokurori no vairākām Eiropas Savienības valstīm. Viesus uzņēma Augstākās tiesas Civillietu departamenta zinātniski analītiskā padomniece Viktorija Soņeca.

Prezentācijas laikā Viktorija Soņeca delegāciju iepazīstināja ar tiesu sistēmu kopumā, Senāta struktūru un tā kompetenci, statistikas datiem saistībā ar saņemtām un izskatītām lietām, katra departamenta kompetenci, kā arī tika pastāstīts par judikatūras nolēmumu arhīvu. Vienlaikus tika pārrunātas katra departamenta interesantākās un aktuālākās lietas, kas raisīja diskusijas, kuru ietvaros delegācijas dalībnieki dalījās arī ar savu valstu pieredzi konkrētos jautājumos. Piemēram, saistībā ar rīcībspējas ierobežojumu noteikšanu rīcībai ar mantu personas garīga rakstura vai citu veselības traucējumu dēļ vai arī saistībā ar cilvēka cieņu, kad nepamatota vilcināšanās apglabāt mirušu personu ir tiesību uz cieņpilnu izturēšanos pret tās ķermeni aizskārums. 

Viesi izstaigāja arī Tiesu pils telpas, apskatot vēsturisko Senāta zāli, skulptūru “Taisnība” un Augstākās tiesas muzejā gūstot ieskatu tiesas vēsturē.

Starptautisko tiesnešu un prokuroru apmaiņas vizīti organizē Latvijas Tiesnešu mācību centrs Eiropas Tiesiskās apmācības tīkla (European Judicial Training Network – EJTN) projekta ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt savstarpēju juridisko prakšu atzīšanu, stiprinot vienotu Eiropas tiesību telpu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 273 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties