6. Jūnijs 2024 11:08
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs aicina jaunos advokātus būt atbildīgiem par tiesu sistēmu
4
Foto no Augstākas tiesas arhīva

Augstākās tiesas priekšsēdētājs 5. jūnijā pieņēma 11 Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Par zvērinātiem advokātiem kļuvuši Līva Aleksejeva, Krista Caune, Agnis Krastiņš, Anatolijs  Orehovs, Arvīds Ozerskis, Reinis Papulis, Aleksandrs Potaičuks, Agneta Rumpa, Arina Stivriņa, Kaspars Treilibs un Rūdolfs Vilsons.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs jaunajiem advokātiem vēlēja veiksmi, izturību un mugurkaulu, neaizmirstot advokāta atbildību par kopējo tiesu sistēmu.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs aicināja vienmēr turēties pie zvēresta vārdiem un tos pārlasīt sarežģītās situācijās, kad ir šaubas par rīcības robežām. Advokāta zvērestā ir solījums nerakstīt un nerunāt neko tādu, kas varētu kaitēt valstij, sabiedrībai, ģimenei un tikumībai. Augstākās tiesas priekšsēdētājs vēlēja vēl vairāk – ne tikai nerakstīt un nerunāt, bet arī nedomāt neko tādu, kas varētu apšaubīt advokāta godīgumu. Citējot kāda ķīniešu filozofa sacīto, ka mūsu domas rada vārdus, vārdi pāriet rīcībā, rīcība veido ieradumus, ieradumi maina likteni, Aigars Strupišs vēlēja jaunajiem advokātiem uzņemties atbildību ne tikai par klientu interesēm, bet arī par tiesu sistēmu un valsti kopumā.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likumu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

 
 
4 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Sveiciens no Dissernet!
11. Jūnijs 2024 / 14:18
0
ATBILDĒT
https://dissernet.org/person/OzerskisAP?collection%5B0%5D=79
Ozerskim ir konstatēts plaģiāts disertācijā, kuru viņš izstrādāja un aizstāvēja apšaubāmās izglītības iestādēs Krievijā. Spoža un nevainojama reputācija! Lielisks papildinājums advokātu rindās! No sirds visus apsveicu.
Raimo
11. Jūnijs 2024 / 00:19
1
ATBILDĒT
Vai tomēr tas nav dīvaini vēlēt jaunajiem advokātiem uzņemties atbildību ne tikai par klientu interesēm, bet arī par tiesu sistēmu un valsti kopumā. Varbūt nākamo reizi vēl liks uzņemties atbildību par valsts budžeta deficītu....
Raivo > Raimo
11. Jūnijs 2024 / 22:00
1
ATBILDĒT
Nē, nav dīvaini. Jūs neizprotat advokatūras lomu un vietu demokrātiskajā valstī. Advokatūra ir pilsoniskās sabiedrības institūts, no kā izriet, ka.... Kas no tā izriet, Raimo? Varbūt nopirksiet tomēr kaut vienu nopietnu grāmatu advokatoloģijā un izlasīsiet pats?
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 1
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 273 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties