29. Jūlijs 2024 14:09
Jaunumi
Publicēts atjaunots metodiskais materiāls “Sektorālo un mērķēto finanšu sankciju apiešanas indikatori”

Finanšu izlūkošanas dienests publicē metodisko materiālu “Sektorālo un mērķēto finanšu sankciju apiešanas indikatori”. Šis metodoloģiskais materiāls ir atjaunotā versija 2022. gadā izdotajām vadlīnijām “Pret Krieviju noteikto sankciju apiešanas indikatori”.

Kopš 2022. gada 24. februārī uzsāktā Krievijas agresijas kara pret Ukrainu ES ir noteikusi apjomīgas un bezprecedenta sankcijas pret Krieviju uz šī materiāla izdošanas brīdi kopumā pieņemot 14 sankciju kārtas. Personas aizvien meklē jaunus veidus sankciju pārkāpšanai vai apiešanai. Tādējādi šajā papildinātajā materiālā iekļauta aktuālā informācija par sankciju regulējumu, tostarp, paplašinātajām sankcijām pret Baltkrieviju, informācija par jaunām identificētām sankciju apiešanas tipoloģijām, kā arī informācija par preču plūsmas tendencēm.

Metodiskais materiāls tapis sadarbībā ar Latvijas Republikas prokuratūru, Valsts drošības dienestu, Latvijas Banku,  VID Muitas pārvaldi un VID Nodokļu muitas policijas pārvaldi un septiņām Latvijas kredītiestādēm – “Swedbank” AS, Luminor Bank AS Latvijas filiāle, AS “SEB banka”, AS “Citadele banka”, BluOr Bank AS, Rietumu Banka AS, Signet Bank AS.

Personas tiek aicinātas iepazīties ar atjaunoto materiālu un izmantot to riskos balstītā sankciju atbilstības nodrošināšanā.

“Sektorālo un mērķēto finanšu sankciju apiešanas indikatori”

“Pret Krieviju noteikto sankciju apiešanas indikatori”

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties