2. Septembris 2024 17:00
Jaunumi
Augstākajā tiesā pieredzes apmaiņas programmās tiesneši no Polijas un Austrijas
Foto no Augstākas tiesas arhīva

Šonedēļ pieredzes apmaiņas programmās Augstākajā tiesā viesojas Polijas Augstākās tiesas tiesnesis Dr. hab. Marcins Krajevskis (Marcin Krajewski) un Austrijas Augstākās administratīvās tiesas tiesnesis Dr. iur. Georgs Lukasers (Georg Lukasser).

Tiesnesis Marcins Krajevskis Rīgā ieradies Eiropas Savienības Augstāko tiesu priekšsēdētāju tīkla tiesnešu apmaiņas programmas, bet tiesnesis Georgs Lukasers – Eiropas Savienības valstu Valsts padomju un Augstāko administratīvo tiesu asociācijas (ACA-Europe) tiesnešu pieredzes apmaiņas programmas ietvaros.

Šodien viesi tikās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu un kolēģiem Senāta departamentos.

Nedēļas gaitā tiesnesis Marcins Krajevskis tiksies ar Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētāju Normundu Salenieku, senatoru Aldi Laviņu un zinātniski analītiskajiem padomniekiem Rihardu Gulbi un Viktoriju Soņecu. Viesis tiksies arī ar Senāta Administratīvo lietu departamenta senatoru Jāni Plepu un Judikatūras un zinātniski analītiskā nodaļas vadītāju Anitu Zikmani. Ieskatu Latvijas tiesu sistēmā viesis gūs, tiekoties ar Tieslietu padomes sekretariāta padomniekiem Daci Šulmani un Rihardu Veinbergu. Paredzēts apmeklēt arī Satversmes tiesu.

Marcins Krajevskis piedalīsies arī Patentu valdes, Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas, Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja un Eiropas Patentu iestādes organizētajā seminārā tiesnešiem par intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību. Marcins Krajevskis seminārā uzstāsies ar lekciju par Polijas Augstākās tiesas tiesu prakses aktualitātēm intelektuālā īpašuma tiesību lietās.

Savukārt Austrijas Augstākās administratīvās tiesas tiesnesis Georgs Lukasers uzzinās par administratīvo procesu Latvijā, tiekoties gan ar Senāta Administratīvo lietu departamenta senatoriem un darbiniekiem, gan arī gūstot ieskatu tiesnešu darbā Administratīvajā rajona tiesā.

Vizītes programma ietver arī Satversmes tiesas un Tiesībsarga biroja apmeklēšanu, kā arī tikšanos ar Valsts prezidenta padomnieci likumdošanas un starptautisko tiesību jautājumos Kristīni Līci un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāna pienākumu izpildītāju Edvīnu Danovski.

Abu tiesnešu programmās iekļauta arī ekskursija Augstākās tiesas muzejā un vēsturiskajās Tiesu pils telpās, tādējādi sniedzot plašāku ieskatu tiesas vēsturē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties