23. Septembris 2024 13:13
Jaunumi
Atklās jaunveidoto LU Doktorantūras skolu
Attēls: Latvijas Univesitāte

Trešdienā, 25. septembrī, notiks jaunveidotās Latvijas Universitātes (LU) Doktorantūras skolas svinīgās atklāšanas pasākums.  

“Latvijas Universitātes doktorantūras skolas mērķis ir kļūt par LU zinātnes dzinējspēku – uzņemties institucionālu atbildību par pētniecībā balstītām doktora līmeņa studijām, veicinot zinātnes izcilību un jauno zinātnieku ataudzi. Doktorantūras skola LU kļūs par platformu gan jauno un pieredzējušo pētnieku sadarbībai, gan doktorantu labbūtībai. Mūsu uzdevums ir jaunajiem zinātniekiem pievilcīgas institucionālās vides un atvērtas zinātniskās kultūras veidošana. Priekšā ir ļoti daudz darba un izaicinājumu, tāpēc ceram uz plašas akadēmiskās kopienas iesaisti doktorantūras skolas izveidē,” stāsta LU Doktorantūras skolas direktore prof. Zanda Rubene. 

Pasākumu atklās LU profesores Daces Balodes priekšlasījums, savus ceļavārdus teiks LU vadības pārstāvji – rektors prof. Gundars Bērziņš un zinātņu prorektors asoc. prof. Guntars Kitenbergs – un LU doktorants Imants Krēziņš, savukārt LU Doktorantūras skolas vadītāja prof. Zanda Rubene iezīmēs tālākos jaunveidotās skolas attīstības soļus un nākotnes redzējumu.  

Atklāšanas pasākuma izskaņā zinātnes un mūzikas mijiedarbi atklās divi Mārči Auziņi.  

LU Doktorantūras skola turpmāk atradīsies Rīgā, Kalpaka bulvārī 4, 2. stāvā (ieeja no pagalma). Pasākuma laikā – 25. septembrī plkst. 11.00 – tiks atklāta LU Doktorantūras skolas zāle “Sapere aude”.  

Šogad doktorantūras studijas Latvijas Universitātē uzsākuši 125 jaunie doktoranti. 82 no viņiem studēs par valsts budžeta līdzekļiem, bet 43 tam atvēlējuši personīgo finansējumu. 

LU Doktorantūras skolas izveide ir viena no aktivitātēm Atveseļošanas un noturības mehānisma projektā “Latvijas Universitātes iekšējā un ārējā konsolidācija” (Nr. 5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/007), ko īsteno Latvijas Universitāte un Banku augstskola, turpinot Eiropas Sociālā fonda projektā “LU doktorantūras kapacitātes stiprināšana jaunā doktorantūras modeļa ietvarā” (Nr. 8.2.2.0/20/I/006) aizsākto doktorantūras studiju pilnveidi Latvijas Universitātē. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties