7. Oktobris 2024 15:53
Jaunumi
Kosovas tieslietu ministre: Latvijas sasniegumi tiesu sistēmas digitalizācijā kalpos kā labās prakses piemērs Kosovas tieslietu sistēmas modernizācijai
Foto no Tiesu administrācijas arhīva

No šā gada 2. līdz 3. oktobrim Latvijā viesojās Kosovas tieslietu ministre Albulena Hadžiu (Albulena Haxhiu) ar delegāciju un apmeklēja Tiesu administrāciju, kā arī Rīgas pilsētas tiesu, lai iepazītos ar Latvijas pieredzi tiesu sistēmas digitalizācijas un infrastruktūras attīstības jautājumos.

Tiesu administrācijā delegācija tika detalizēti iepazīstināta ar Latvijas tiesu administrācijas struktūru un uzdevumiem, īpaši uzsverot tiesu sistēmas digitalizācijas procesus un ieviestos IT risinājumus. Īpaša uzmanība tika pievērsta projektam “E-lietas programma – izmeklēšanas un tiesvedības procesu pilnveide”, kas būtiski atvieglo tiesvedības procesu. Ministre Hadžiu augstu novērtēja Latvijas pieredzi un izteica vēlmi ieviest līdzīgu sistēmu arī Kosovā. Papildus tika prezentēts Latvijas Tieslietu akadēmijas projekts, kas paredz līdz 2025. gadam izveidot vienotu mācību centru tiesnešu, prokuroru, izmeklētāju un citu tieslietu sistēmas darbinieku kvalifikācijas pilnveidei.

Kosovas delegācija apmeklēja Rīgas pilsētas tiesu, kur kopā ar tiesas priekšsēdētāju Andu Kraukli apsprieda tiesas praktisko darbību. Delegācijai tika demonstrēts, kā modernās tehnoloģijas un E-lietas sistēma tiek izmantota reālajā darbā, kas būtiski uzlabo tiesvedības procesa ātrumu un efektivitāti.

Vizītes noslēgumā ministre Hadžiu izteica atzinību par Latvijas sasniegumiem tiesu sistēmas digitalizācijā un uzsvēra, ka labās prakses piemēri no Latvijas kalpos kā vērtīgs paraugs Kosovas tieslietu sistēmas modernizācijai. Latvija Eiropas Komisijas 2024. gada ziņojumā ir atzīta par valsti ar augstu tieslietu sistēmas digitalizācijas līmeni, kas vēlreiz apliecina tās panākumus šajā jomā.

Vizītes laikā ministre apmeklēja arī Tieslietu ministriju, kur tikās ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri, kā arī Tiesu namu aģentūru. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties