9. Oktobris 2024 10:15
Jaunumi
Aicina juristus uz konferenci par Latvijas finanšu sistēmas "kapitālā remonta" rezultātiem

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šoruden žurnāla "Jurista Vārds" redakcija ir pievērsusies aktuālajai tēmai par finanšu sistēmas "kapitālo remontu" un aicina juristus uz klātienes domapmaiņu un jaunākā rakstu krājuma atvēršanu, kuru saņems visi apmeklētāji! Žurnāla rīkotās konferences "Četras sarunas par Latvijas finanšu sistēmas "kapitālo remontu"" mērķauditorija ir jomas lietpratēji, taču apmeklētāju vietu skaits ir ierobežots, tādēļ aicinām visus interesentus iepriekš reģistrēties pasākumam. Konference notiks šī gada 16. oktobrī plkst. 13.00-17.00, LU Mazajā aulā, Raiņa bulvārī 19, Rīgā. 

Konferences programma ŠEIT.

Pasākumam reģistrēties var ŠEIT.

2018. gadā Eiropas Padomes ekspertu komiteja Moneyval publicēja 5. kārtas ziņojumu, kritiski vērtējot Latvijas spējas finanšu noziegumu, tostarp nelegāli iegūtas naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā, un valstij tika piemērota pastiprināta uzraudzība. Reaģējot uz to, Latvija uzsāka finanšu sistēmas “kapitālo remontu" un īstenoja vairākus pasākumu plānus. Savukārt šobrīd Latvija kā pirmā valsts ir pieteikusies Moneyval 6. kārtas novērtējumam, lai demonstrētu sasniegto progresu finanšu noziegumu apkarošanas jomā. Vērtēšanas process jau ir sācies, bet jaunais Moneyval ziņojums sagaidāms 2025. gada nogalē.  

Vai Latvijas īstenotais finanšu sistēmas “kapitālais remonts", tieslietu nozares skatījumā, ir bijis veiksmīgs? Kādi panākumi ir gūti, kādas kļūdas ir pieļautas un kādi ir nākotnes uzdevumi? 

Uz šiem un citiem jautājumiem nozares eksperti meklēs atbildes žurnāla "Jurista Vārds" rīkotajā konferencē, kas noritēs profesionāļu savstarpēju "interviju" formātā. Arī auditorijai būs iespējas uzdot savus jautājumus. 

Konferencē tiks prezentēti arī "Jurista Vārda" aptaujas rezultāti – tajā piedalījās gandrīz 500 Latvijas juristu, izsakot savas domas Latvijas "finanšu sistēmas kapitālā remonta" norisi. 

Konferences apmeklētāji saņems "Jurista Vārda" veidotu publikāciju krājumu, kurā aplūkotas juridiskās problēmas saistībā ar Latvijas īstenotajām reformām, tai skaitā Eiropas Savienības Tiesas 4. oktobra spriedums apvienotajās lietās, atbildot uz Satversmes tiesas lūgumu sniegt prejudiciālu nolēmumu. 

Pasākumu atbalsta Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte un Finanšu nozares asociācija. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties