18. Jūnijs 2002 /NR. 12 (245)
Kā pareizi saprast Satversmes tiesas spriedumu

Kā pareizi saprast Satversmes tiesas spriedumu

Diskusija par to, kādai jābūt advokāta, notāra, prokurora un tiesneša izglītībai, turpinās arī pēc Satversmes tiesas lēmuma atcelt Advokatūras, Notariāta un Prokuratūras likumā ietverto prasību par LU Juridiskās fakultātes atzinuma nepieciešamību citu augstskolu tiesību zinātņu programmu absolventiem. Savs tulkojums Satversmes tiesas spriedumam ir LU Juridiskajai fakultātei, cits viedoklis — privātajām augstskolām. Par to, kādai jābūt juridiskajai izglītībai Latvijā, vai ir nepieciešams grozīt likumus, un arī par to, vai atsevišķām jurista specialitātēm nepieciešamas īpašas izglītības prasības —“JV” saruna ar divu augstskolu pārstāvjiem.

Mag.iur. Imants Bergs, Biznesa augstskolas “Turība” Tiesību zinātņu katedras vadītājs, — “Latvijas Vēstnesim”

BERGS.JPG (16726 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

— Kāda izglītība, jūsuprāt, nepieciešama advokātam, notāram, prokuroram tagad, kad Satversmes tiesa ir atcēlusi likumu normas par Latvijas Universitātei pielīdzināmā augstskolā iegūtas izglītības nepieciešamību?

— Satversmes tiesas spriedumā ir norādīts, ka noteiktajām profesijām atbilstošu izglītību var iegūt gan akadēmiskajās, gan profesionālajās studiju programmās.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties