22. Novembris 2013 16:37
Jaunumi
Ugunsdzēsēju tuvinieki saņems kompensācijas
Pirms Ministru kabineta ārkārtas sēdes: IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane (no kreisās), tieslietu ministrs Jānis Bordāns, tiesībsargs Juris Jansons, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers
Ieva Čīka, Leta

Iekšlietu ministrija (IeM) izsaka līdzjūtību ceturtdien Rīgā, Zolitūdē, lielveikalā "Maxima" notikušajā traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem, trīs no kuriem ir arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji.

"Izsaku lielu pateicību visiem ugunsdzēsējiem glābējiem, kuri visas nakts garumā ir profesionāli veikuši glābšanas darbus un turpina to darīt, neraugoties uz emocionāli smago situāciju, kad no gruvešiem ir jāiznes arī savi bojā gājušie kolēģi," norāda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem bojāgājušo ugunsdzēsēju glābēju neatraidāmajiem mantiniekiem tiks izmaksāts vienreizējs pabalsts 50 000 latu apmērā, jo VUGD darbinieki dzīvību zaudēja, veicot savus darba pienākumus. Lēmumi par kompensāciju izmaksu tiks sagatavoti divu nedēļu laikā.

Valsts arī apmaksās rehabilitācijas un ārstniecības pasākumus nelaimē cietušajiem ugunsdzēsējiem. Glābšanas darbu laikā cietušie ugunsdzēsēji saņems arī kompensācijas atbilstoši veselības bojājumu smaguma pakāpei.

Valsts policija par Zolitūdē notikušo nelaimes gadījumu ir sākusi kriminālprocesu pēc 239.panta 2.daļas par iespējamu būvniecības normatīvu pārkāpumu, kā rezultātā iestājušās smagas sekas. Tiek noskaidroti visi aculiecinieki, no kuriem tiek pieņemtas liecības. VP izmeklēšanas vajadzībām sākusi to vietu apskati, kuras apsekot atļāvuši glābēji.

Iekšlietu ministrs atzinīgi novērtē visu glābšanas dienestu darbu un atbalstu krīzes seku likvidēšanā. Kozlovskis norāda, ka notikusī traģēdija norāda uz nepieciešamību stingrāk kontrolēt dažādu sabiedrisko ēku drošumu, kā arī ir jāizvērtē, kādēļ nav organizēta veikala apmeklētāju evakuācija.

Lai uzzinātu par tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz plkst.10.15 atrasti 26 bojāgājušie. Trīs no bojāgājušajiem ir ugunsdzēsēji.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA pastāstīja, ka līdz plkst.8 apkopotā informācija liecina, ka no negadījuma vietas kopumā bija hospitalizēti 28 cilvēki, bet septiņiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele aģentūrai LETA teica, ka hospitalizēti desmit ugunsdzēsēji, vēl divi guva vieglas traumas un pēc tam darbu turpināja.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
VĒL PAR ŠO TĒMU
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties