2. Decembris 2013 15:35
Jaunumi / Zolitūdes traģēdija
Nacionālās drošības komisija uzņemas parlamentāro pārraudzību pār Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu

„Saeimas Nacionālās drošības komisija uzņemas parlamentāro pārraudzību un seko līdzi Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas norisei,” tā otrdien, 2. decembrī, norādīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers.

Minētā iemesla dēļ Nacionālās drošības komisija 11.decembrī ir uzaicinājusi Valsts policijas, Ģenerālprokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Drošības policijas pārstāvjus ziņot par izmeklēšanas procesa gaitu, informē komisijas priekšsēdētājs.

„Kā Nacionālās drošības komisijas vadītājs šajās dienās esmu ticies ar visiem atbildīgo dienestu un iestāžu vadītājiem. Komisija darīs visu, lai nodrošinātu visus izmeklēšanā iesaistīto struktūru darbībai nepieciešamos cilvēku, finanšu un tehniskos resursus,” uzsver Valdis Zatlers. „Izmeklēšanai jābūt ātrai, profesionālai un godīgai,” akcentē komisijas priekšsēdētājs.

„Svarīgi ir nodrošināt, lai netiktu traucēts vai ietekmēts izmeklēšanas process,” pārliecināts ir Nacionālās drošības komisijas vadītājs. „Kā mēs visi pārliecinājāmies glābšanas darbu laikā, atbildīgie dienesti savu darbu veica profesionāli, koordinēti un ātri,” norāda V.Zatlers.

„Izskanējušie pārmetumi par izmeklētāju darba kvalitāti un metodēm nav pamatoti, jo tiek jauktas divas lietas: dokumentu izņemšana, ko policija veica jau traģēdijas naktī, un kratīšana, kuras nepieciešamība var rasties izmeklēšanas gaitā un tās veikšanai ir nepieciešama tiesas sankcija,” pārmetumus par izmeklētāju darbu noraida V.Zatlers. „Gan izmeklētāji, gan uzraugošie prokurori savā darbā vislielāko uzmanību šobrīd pievērš savu veicamo darbu un pierādījumu nostiprināšanas kvalitātei, tai skaitā arī procesuālo normu ievērošanai, lai nodrošinātu visu iegūto pierādījumu efektīvu izmantošanu taisnīgas tiesas procesā,” uzsver komisijas priekšsēdētājs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
ZOLITŪDES TRAĢĒDIJA
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties