19. Decembris 2013 13:43
Jaunumi
Jauni noteikumi par Uzņēmumu reģistra sniegtajiem maksas pakalpojumiem

Šīs nedēļas sēdē Ministru kabinets arī pieņēma jaunus noteikumus par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra (UR) sniegtajiem maksas pakalpojumiem, kas spēkā stāsies no 2014. gada 1. janvāra. Noteikumi paredz jaunu UR pakalpojumu ieviešanu un izmaiņas sniegto maksas pakalpojumu cenrādī.

Lai pilnveidotu un paplašinātu UR sniegto pakalpojumu klāstu, noteikumi ievieš UR pakalpojumus, kas pārveidoti no valsts nodevas objekta par maksas pakalpojumu - informācijas izsniegšanu un parakstu apliecināšanu. Vēršam uzmanību, ka noteikumi nemaina līdzšinējo procedūru informācijas pieprasīšanā un saņemšanā vai parakstu apliecināšanā, bet turpmāk UR klientam, pieprasot izziņu vai apliecinot parakstu, par to būs jāmaksā UR kontā saimnieciskajiem darījumiem. Minētie noteikumi ievieš arī jaunus pakalpojumus, piemēram, UR pieteikto izmaiņu ziņotāju, kas  klientam turpmāk par konkrēto subjektu nodrošinās paziņojumu saņemšanu e-pastā, ja par šo subjektu UR tiks iesniegts pieteikums izmaiņām.

Jaunie noteikumi paredz arī samazināt maksu par e-pakalpojumiem un pilnveidot UR maksas pakalpojumu klāstu, ņemot vērā klientu pieprasītākos pakalpojumus. Ar jauno pakalpojumu cenrādi aicinām iepazīties UR mājas lapā (www.ur.gov.lv).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties