2. Janvāris 2014 13:49
Jaunumi
Gada cilvēks 2013 – Kalvis Torgāns
1
Kolēģi Augstākajā tiesā Kalvi Torgānu raksturo kā profesionāli, kurš vienlaikus ir labsirdīgs un atsaucīgs, precīzs, ļoti zinošs, vienmēr pozitīvs un apveltīts ar fantastisku humora izjūtu.
Foto: Boriss Koļesņikovs

Kolektīva balsojums noteicis, ka Augstākās tiesas Gada cilvēks 2013 ir Senāta Civillietu departamenta senators profesors Kalvis Torgāns.

Kolēģi, izvirzot Kalvi Torgānu šai nominācijai, uzsvēruši, ka viņš ar savu darbību visplašāk un vispozitīvāk reprezentē Augstāko tiesu, kā arī novērtēta senatora loma juridisko zinātņu attīstībā valstī un tas, ka profesors kā LU mācībspēks un tiesībzinātnieks sniedzis ievērojamu ieguldījumu Senāta judikatūras attīstībā.
Balsojumā norādīts, ka Kalvis Torgāns ir profesionālis un autoritāte civiltiesību jomā, „vilcējspēks” ilgi sabiedrībā diskutētajai līgumsodu problēmai. Spējis sasniegt augstus mērķus, nezaudējot cilvēcīgumu. Savas zināšanas izmanto arī citu kolēģu izglītošanai. Labsirdīgs un atsaucīgs. Precīzs, ļoti zinošs. Vienmēr pozitīvs, cilvēks ar fantastisku humora izjūtu.
Tiek atzīmēta arī senatora Torgāna spēja atrast laiku juridiskās literatūras radīšanai. Katru gadu vismaz viena grāmata! Šogad ne tikai uzrakstījis grāmatu par deliktu tiesībām, bet arī sagatavojis tiesu prakses apkopojumu un vadījis studentiem tiesas procesa izspēli Augstākajā tiesā. Apveltīts lielām darba spējām.
Kolektīva balsojumā piešķirtas vēl trīs tradicionālās Temīdas balvas – Gada tiesnesis, Gada tiesneša palīgs un Gada darbinieks.
Titulu Gada tiesnesis 2013 saņēma Senāta Civillietu departamenta senatore un Disciplinārtiesas priekšsēdētāja Mārīte Zāģere. Gada tiesneša palīgs 2013 ir Senāta Civillietu departamenta senatora palīdze Linda Vīgante, bet Gada darbinieks2013 – Dokumentu pārvaldības nodaļas vecākā konsultante Inta Ķirse, darbiniece ar visilgāko stāžu Augstākajā tiesā – tai veltījusi 33 savas dzīves gadus.  
Temīdas balvas Augstākajā tiesā tika pasniegtas jau devīto gadu. Balsošana notiek aizklāti divās kārtās, un ikvienam tiesnesim un darbiniekam ir iespēja pieteikt tos cilvēks, kas, viņuprāt, pelnījuši šos titulus. Otrajā kārtā balso par trim kandidātiem, kuru izvirzīšanai bija visvairāk balsu.
Augstākās tiesas titulu "Gada cilvēks" iepriekš saņēmuši Rolands Krauze, Imants Fridrihsons, Roberts Guntis Namatēvs, Ivars Bičkovičs, Andris Guļāns, Gunārs Aigars, Aiva Zariņa, Pāvels Gruziņš un Zigmants Gencs.
 

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītāja
4. Janvāris 2014 / 11:55
0
ATBILDĒT
Laba un cienījama izvēle!:)
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties