13. Janvāris 2014 13:15
Jaunumi
Garīgo lietu padome lemj par baznīcu izglītības iestāžu finansēšanas sistēmas izvērtēšanu
3
Garīgo lietu padomes sēdē tika skatīti vairāki jautājumi, tostarp par lielo finanšu slogu baznīcu dibināto skolu audzēkņu vecākiem mācību līdzekļu izdevumu segšanai un baznīcu nepietiekamajiem finanšu līdzekļiem šo skolu uzturēšanai
Renāte Briede, Leta

Aizvadītajā nedēļā, 8.janvārī, Ministru kabinetā notika Garīgo lietu padomes (turpmāk - Padome) sēde, kuras laikā tika skatīts jautājums par reliģisko savienību (baznīcu) dibināto skolu finansējumu un valsts atbalstu kultūras pieminekļu uzturēšanai un restaurācijai.

Padome izskatīja tradicionālo baznīcu pieteikto jautājumu par lielo finanšu slogu baznīcu dibināto skolu audzēkņu vecākiem mācību līdzekļu segšanai un trūkstošajiem finanšu līdzekļiem, lai nodrošinātu skolu uzturēšanu. Tāpat Padome lēma par darba grupas izveidošanu, tās sastāvā iekļaujot Izglītības un zinātnes ministrijas, Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas un baznīcu pārstāvjus, kas vispusīgi izvērtētu tradicionālo baznīcu dibināto izglītības iestāžu finansēšanas sistēmu.

Tāpat sēdē Finanšu ministrijas pārstāvji informēja par Eiropas Savienības struktūrfondu apguvi nākamajam plānošanas periodam un iespējām piesaistīt finansējumu valsts kultūras pieminekļu uzturēšanai un restaurācijai. Sēdes laikā tika uzsvērts valsts kultūras pieminekļu saglabāšanas nozīmīgums valstiskā līmenī un finansiālā atbalsta sniegšanas nepieciešamība. Padome lēma turpināt šī jautājuma skatīšanu gada beigās, kad būs zināmas Eiropas Savienības struktūrfondu apguves nākama plānošanas perioda prioritātes.

Sēdi vadīja Padomes priekšsēdētājs - Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, bet tajā piedalījās tieslietu ministrs Jānis Bordāns, Izglītības un zinātnes ministrijas, Finanšu ministrijas un baznīcu pārstāvji.

Jāpiebilst, ka Garīgo lietu padome ir pastāvīga konsultatīva valsts un reliģisko organizāciju sadarbību koordinējoša institūcija, kuras kompetencē ir koordinēt valsts un reliģisko organizāciju sadarbības projektu izstrādi un īstenošanu, kā arī izteikt viedokli Latvijas valsts institūcijām par jautājumiem, kas saistīti ar reliģisko organizāciju darbību.

 
 
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jupis
14. Janvāris 2014 / 15:57
1
ATBILDĒT
Baznīca taču ir šķirta no valsts? Kādā sakarā no maniem pagāniskajiem nodokļiem ir jāfinansē baznīcas mācība?!?!?!
Re > Jupis
14. Janvāris 2014 / 17:59
0
ATBILDĒT
Tāpat kā no maniem kristieša nodokļiem finansē Tavas pagāniskās mācības
Ex officio Koala
13. Janvāris 2014 / 22:44
0
ATBILDĒT
Vai tad baznīcu skolās mācību līdzekļus bērniem arī negādā valsts?? Tāpat kā parastajās izglītības iestādēs?
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties