16. Janvāris 2014 09:41
Jaunumi
Prakses iespēja Augstākajā tiesā
1

Līdz 20.janvārim konkursā uz prakses vietu Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā aicināti pieteikties tiesību zinātņu programmas studenti, kuri vēlas augstskolā apgūtās zināšanas pielietot praksē un iegūt darba pieredzi.

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa departamenta  iniciatīvu pamato gan ar vēlmi atbalstīt spējīgus, mērķtiecīgus jauniešus, dodot iespēju pirmajai darba praksei, gan ar interesi jau laikus gatavot tiesnešu palīgu rezervi.

Pretendentam tiek prasītas latviešu un angļu, franču vai vācu valodas zināšanas, izpratne par tiesu sistēmu un administratīvo procesu, labas saskarsmes un komunikācijas spējas, patstāvība lēmumu pieņemšanā, atbildība un iniciatīva.   
Prakses ilgums būs 6–10 mēneši, students strādās nepilnu darba laiku. Galvenie darba pienākumi būs pārskatu sagatavošana par tiesu praksi, par Eiropas Cilvēktiesību tiesas vai Eiropas Savienības Tiesas praksi, nolēmumu projektu sagatavošana un atbilžu projektu sagatavošana uz iesniegumiem.

Atalgojums prakses laikā netiek piedāvāts, taču studenta ieguvums būs prakses iespēja augstākā līmeņa tiesā, pieredze un izpratne par tiesu sistēmu un administratīvo procesu, iespēja papildināt teorētiskās zināšanas un pielietot tās praksē un prakses noslēgumā saņemt atsauksmi, kas būs vērtīgs ieraksts topošā jurista CV un priekšrocība darba tirgū.

Studentu prakses projektu AT Administratīvo lietu departaments aizsāka pagājušajā gadā, kad sešu mēnešu praksē aicināja piecus Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes trešā kursa studentus, kuri tika izraudzīti konkursa kārtībā. Katram studentam bija savs prakses vadītājs – tiesnesis. Vispārīgos tiesneša palīga darba pamatus palīdzēja apgūt tiesneša palīgs Gatis Bārdiņš.

Pirmā studentu prakse noslēgusies veiksmīgi. Tā, piemēram, Santa Dmitrijeva pēc prakses saņēma piedāvājumu turpināt darbu Administratīvo lietu departamentā par tiesneša palīdzi. Viņa ir gandarīta par to un min vēl vairākus prakses ieguvumus. Pirmkārt, izturot atlases konkursu vairākās kārtās un izpildot apjomīgo testu, lai iegūtu prakses vietu, bija iespēja apliecināt zināšanas administratīvajās tiesībās un administratīvajā procesā.

Otrkārt, prakse ir noderīga, lai izprastu tiesas darbu, kas, kā norāda Santa, lieti noderētu ikvienam ar jurisprudenci saistītas karjeras veidošanā, īpaši advokatūrā.

Treškārt, prakse atsvaidzināja un ievērojami papildināja zināšanas administratīvajās tiesībās un administratīvajā procesā, kas būs noderīgi gan mācībās, gan karjerā un arī dzīvē.

Ceturtkārt, praksē var apgūt iemaņas strādāt gan patstāvīgi, gan sadarboties komandā ar citiem kolēģiem. „Piektkārt, kas man arī šķiet vērtīgi, praksē iepazinos ar interesantiem cilvēkiem un strādāju labā, atsaucīgā un gudrā kolektīvā,” novērtē Santa.

Par studenta prakses sludinājumu plašāk skat. AT mājaslapā vakanču sadaļā.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Zaķis
19. Janvāris 2014 / 15:03
0
ATBILDĒT
Fascinē šāda iespēja! 6-10 mēnešus pastrādāt bez maksas! Noteikti pieteikšos.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties