22. Janvāris 2014 14:05
Jaunumi
Tieslietu ministre apņemas pilnveidot tiesu sistēmu un uzlabot komunikāciju ar to

Jaunā tieslietu ministre Baiba Broka strādās pie tiesu sistēmas pilnveidošanas, ko uzsver kā ļoti svarīgu jautājumu, kā arī atjaunos komunikāciju ar tiesu sistēmu kopumā.

B.Broka aģentūrai LETA stāstīja, ka šajā laikā ir jāturpina jau iesāktie darbi, kas ir katra ministra darba kārtībā. "Tās būs reformas maksātnespējas procesa pilnveidošanā - Saeimā patlaban ir debates par tiem grozījumiem, kas jau ir iesniegti, tajā paša laikā turpināsies regulārās darba grupas, lai sekotu līdzi, kas vēl ir darāms," skaidroja B.Broka.

Jaunā tieslietu ministre arī minēja, ka vēl ir ļoti daudz ideju izstrādes stadijā, kas savulaik jau tika izstrādātas, bet vēl nav iesniegtas un neparādās grozījumos. Tāpat tiks strādāts kontekstā ar komercvides uzlabošanu.

"Attīstās mūsu ekonomiskā dzīve un tirgus, kas ievieš savas prasības un parāda, kas vēl būtu pilnveidojams. Tāpat arī Eiropas Komisijā tiek izstrādātas jaunas direktīvas un regulas, kas prasa sistēmisku pārņemšanu nacionālajā likumdošanā," stāstīja jaunā ministre.

B.Broka uzsvēra tiesu sistēmas pilnveidošanu, kas "ir ārkārtīgi svarīgs jautājums, kas prasīs daudz laika", un konkrēti ir runa par tiesu namu izveidi. Ministre vēlas arī atjaunot pozitīvā gaisotnē komunikāciju ar tiesu sistēmu.

"Manuprāt, patlaban komunikācija faktiski ir diezgan ierobežota. Vairāk tas notiek ultimatīvā veidā - tā nav īsti pareiza pieeja. Tiesneši vislabāk zina, kādas ir problēmas un risinājumi, izmaiņas jāpieņem kompromisu ceļā," uzsvēra B.Broka.

Viens no jautājumiem ir arī tiesu noslodzes izlīdzināšana starp Rīgu un reģioniem, atgādinot, ka ir nepieciešams sabalansēt ātrumu ar kvalitāti. Tāpat B.Broka apņēmusies strādāt pie alternatīvo strīdu izšķiršanas - mediācijas un šķīrējtiesu - tiesiskā regulējuma.

Liela uzmanība tiks arī pievērsta tam, kā notiks sagatavošanās Eiropas Savienības Padomes prezidentūrai, jo tieslietu jomai būs liela nozīme.

Attiecībā uz priekšteča Jāņa Bordāna iesniegtajiem grozījumiem Maksātnespējas likumā Saeimā uz trešo lasījumu B.Broka norādīja, ka notiks parlamentārās debates, bet ministrijā darbs turpināsies. Tāpat būs jāstiprina Maksātnespējas administrācijas darbība, palielinot tās kapacitāti attiecībā uz administratoru uzraudzību.

Kā savu ārštata padomnieku B.Broka ir uzrunājusi zvērinātu advokātu Lauri Liepu, koncentrējoties uz jautājumiem, kas tieši ir saistīti ar komercvides un dalītā īpašuma sakārtošanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties