29. Janvāris 2014 16:10
Jaunumi
Valsts kanceleja aicina izvērtēt televīzijas kanāla saturu
Televīzijas kanāla OTV vadība uzskata, ka skatītājiem varētu būt interesanti un derīgi vērot Saeimas un Ministru kabineta darbu kā būtisku daļu no Latvijas politikas veidošanas procesa. Attēlā: jaunās valdības pirmā sēde šā gada 22.janvārī.
Ieva Lūka, Leta

Valsts kanceleja vēlas, lai tiktu izvērtēta televīzijas kanāla OTV satura kvalitāte, jo tā veidotāji pauduši vēlmi kanālā pārraidīt arī Saeimas un valdības sēžu tiešraides.

Valsts kanceleja nosūtījusi vēstuli Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Latvijas Žurnālistu asociācijai (LŽA), vēršot uzmanību uz "Ogres televīzijas" direktores Daces Tribockas aicinājumu atļaut valdības sēdes raidīt OTV. Valsts kanceleja aicina abas organizācijas vērtēt medija satura kvalitāti.

Vēstulē Valsts kanceleja norāda, ka Ministru kabineta sēžu tiešraižu nodrošināšana ir viens no Valsts kancelejas pagājušā gada lielākajiem projektiem un tas sniedz iespēju ikvienam sekot līdzi valdības sēžu norisei no jebkuras vietas, kur ir pieejams internets. Turklāt šī iespēja ir nodrošināta bez maksas un ir brīvprātīga.

Valdības sēžu translēšana bezmaksas virszemes apraides kanālā rada bažas par iecerētā satura pievienoto vērtību iedzīvotājiem, kā arī lietderīgu valsts piešķirto resursu izmantošanu, teikts Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes parakstītajā vēstulē. Viņa vērš uzmanību, ka sēžu ilgums ne vienmēr ir prognozējams - ir sēdes, kas ilgst nepilnu stundu, un ir tādas, kuru ilgums sasniedz pat 12 stundas, bet iespēja skatīties valdības sēdes tiešsaistē ir ikviena cilvēka brīvprātīga izvēle.

Pēc Dreimanes domām, tehnisks ētera laika aizpildījums nevar būt galvenais mērķis un uzstādījums, un kā prioritāte būtu jānosaka pārraižu saturs, jo bezmaksas apraides statuss nenozīmē, ka ir jāaizmirst par tādiem kritērijiem kā kvalitāte, lietderīgums, mērķauditorija un tās intereses.

Kā aģentūrai LETA sacīja NEPLP locekle Aija Dulevska, OTV ir komercmedijs un NEPLP var šajā jautājumā paust tikai savu viedokli, kas šim medijam nebūs saistošs. Aicinājums pievērst uzmanību faktam par vēlmi translēt valdības un Saeimas sēdes, vērtējot OTV satura kvalitāti, daļēji liecinot, ka Valsts kanceleja nezina NEPLP funkcijas, teica Dulevska, uzsverot, ka satura veidošanā padome neiejaucas, bet vērtē tikai likuma ievērošanu un sabiedriskā pasūtījuma izpildi.

Viņa arī nepiekrīt bažām par nelietderīgu līdzekļu šķērdēšanu, jo līdzekļi, kas piešķirti sabiedriskā pasūtījuma izpildei, OTV pietiek diviem raidījumiem dienā - ziņām un diskusijām jauniešiem. Līdz ar to Dulevska neredz iespēju kaut ko ieteikt Valsts kancelejai vai vērtēt OTV vēlmi raidīt valdības un Saeimas sēdes. Vērtējumu paudīšot skatītāji - skatoties vai neskatoties OTV.

Jau ziņots, ka "Ogres televīzijas" kanāls OTV plāno piedāvāt skatītājiem translācijas no Saeimas un Ministru kabineta sēdēm, informēja OTV direktore. Pieprasījumus OTV iesniegusi abās institūcijās, un patlaban uzņēmums strādā pie tehnisko risinājumu izvēles. OTV cer, ka saņems pozitīvas atbildes no minētajām institūcijām.

Kanāla vadība uzskata, ka skatītājiem varētu būt interesanti un derīgi vērot Saeimas un Ministru kabineta darbu kā būtisku daļu no Latvijas politikas veidošanas procesa. Tiešas translācijas pieejamība nodrošina iespēju saņemt informāciju no pirmavota, ļaujot pašam skatītājam izdarīt secinājumus gan par valstsvīru darbu un politikas veidošanas procesu, gan arī salīdzināt savus iespaidus ar šī darba atspoguļojumu kā tradicionālajos, tā arī interneta medijos, sociālajos tīklos un citur.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties