5. Februāris 2014 13:17
Jaunumi
Satversmes tiesas tiesneša amatam pieteikušies divi kandidāti no Augstākās tiesas
7

Augstākās tiesas plēnumam 21.februārī jautājumā par Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāta izvirzīšanu būs jāizšķiras starp diviem tiesnešiem. Pieteikumu kandidēt uz šo amatu iesnieguši divi Augstākās tiesas tiesneši – Krimināllietu tiesu palātas tiesnese Ludmila Poļakova un Civillietu departamenta tiesnesis Aldis Laviņš.

Ludmila Poļakova par tiesnesi Augstākajā tiesā strādā kopš 1987.gada, pirms tam (1982. – 1987.gadā) bijusi Jelgavas pilsētas tiesas tiesnese.

Savukārt Aldis Laviņš tiesneša amata pienākumus pilda kopš 1999.gada. Līdz 2003.gadam bijis Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesis, 2003.–2004.gadā Rīgas apgabaltiesas tiesnesis, 2004.–2008.gadā Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājs, bet kopš 2008.gada ir Augstākās tiesas tiesnesis  (bijis senators gan Administratīvo lietu departamentā, gan Civillietu departamentā).

21.februārī paredzēta Augstākās tiesas plēnuma sēde, kurā jāpieņem lēmums par viena tiesneša ieteikšanu apstiprināšanai par Satversmes tiesas tiesnesi.

Jāpiebilst, ka vakanta tiesneša vieta Satversmes tiesā radusies, jo 24.martā beigsies Satversmes tiesas tiesneses Aijas Brantas pilnvaras, kuru šajā amatā Saeima pirms 10 gadiem apstiprināja pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Saskaņā ar Satversmes tiesas likumu Saeima citu tiesnesi apstiprina pēc tās pašas institūcijas priekšlikuma, kura bija izvirzījusi iepriekšējā tiesneša kandidatūru.

 
 
7 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Švarcs
5. Februāris 2014 / 15:57
0
ATBILDĒT
Augstākās tiesas plēnums līdz šim tiesnesi Satversmes tiesai nominējusi jau četras reizes. Kā tur bija? 1996.gadā Andrejs Lepse no Krimināllietu tiesu palātas un Ilze Skultāne no Bauskas tiesas, 2004.gadā Aija Branta no Krimināllietu tiesu palātas, bet 2006.gadā Uldis Ķinis no Kuldīgas tiesas. 50% gadījumu Satversmes tiesas tiesnesis nācis no Krimināllietu tiesu palātas. Specializācija? Izņemot Ilzi Skultāni, kurai bija civiltiesības, visiem pārējiem krimināltiesības. 75% gadījumos uz Satversmes tiesu sūtīts krimināltiesībās specializējies tiesnesis.
kāpēc pēc?
5. Februāris 2014 / 15:52
0
ATBILDĒT
Kāpēc pēc plēnuma? JV lasa arī tiesneši, kuriem būs jāizšķiras starp šīm kandidatūrām.
Ex officio Koala > kāpēc pēc?
5. Februāris 2014 / 16:21
0
ATBILDĒT
Gribētos domāt, ka tiesnešiem, kam plēnumā jāpieņem lēmums par saviem kolēģiem, šim nolūkam ir pieejama visa viņus interesējošā informācija. :-) Mēs taču runājam par oficiālu procedūru, un neba viņi tur lemj, skatoties gaisā un nezin par ko... Vismaz ceru, ka tā nav.
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 4
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties