10. Februāris 2014 11:29
Jaunumi
Pirmais gads ar oficiālu e-publikāciju un jaunie "Likumi.lv"
1

Kā iedzīvotāji vērtē oficiālās publikācijas pieejamību? Kādus jaunievedumus sagaida oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv) lietotāji? Kā novērtēti jaunie Likumi.lv?

2013.gada 3.janvārī klajā nāca pirmais oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis", kura saturs - oficiālā publikācija - lietojams vienīgi elektroniski vietnē vestnesis.lv. Līdz tam pusgadu - no 2012.gada 1.jūlija - bija ildzis pārejas posms, kurā paralēli līdzās pastāvēja abi formāti (drukātais un elektroniskais).

Kā šo oficiālo vietni ir pieņēmuši un novērtē lietotāji? Kurus jaunievedumus (OP numuri, ar kuriem ērti atlasīt informāciju; elektroniski parakstīti PDF, lejupielādējami satura rādītāji utt.) izmanto "Latvijas Vēstneša" auditorija? Funkcionalitātes novērtējums?

Pērnā gada nogalē vestnesis.lv, likumi.lv un lvportals.lv veica lietotāju aptaujas. Oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" gadījumā tā bija īpaši nozīmīga aptauja, jo pirmo reizi izdevuma vēsturē aptauja bija par oficiālu elektronisko publikāciju (līdz šim tika aptaujāti oficiālā laikraksta lasītāji) un tās novērtējumu.

"Latvijas Vēstneša" Oficiālo publikāciju departaments rezultātus izanalizējis un secinājumus izmantos turpmākā vietnes uzturēšanas un attīstības plānošanas darbā. "Latvijas Vēstnesis" pateicas lietotājiem, kas atsaucās aicinājumam un piedalījās aptaujā, daloties viedoklī un vērtējumā par oficiālo izdevumu, tā pieejamību un iespējamiem jaunievedumiem nākotnē.

Nozīmīgāko datu kopsavilkuma ilustrācijai - infografika par lietotāju aptaujā iegūtajiem kvantitatīvajiem rādītājiem.

• Vestnesis.lv lietotāju aptaujas rezultāti

https://infogr.am/vestnesislv-lietotaju-aptaujas-rezultati?src=web

Lietotāju viedoklis par Likumi.lv jauno versiju (publiskota 2013. gada 24.maijā) un apmierinātību ar tiesību aktu vietni kopumā - infografikā:

• Tiesību aktu vietnes Likumi.lv lietotāju aptaujas rezultāti

http://likumi.lv/jaunumi.php?id=15

Jāpiebilst, ka oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" un Likumi.lv darbību nosaka Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likums.

 

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Ilze
11. Februāris 2014 / 09:59
0
ATBILDĒT
Lepojos ar LV kolektīvu!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties