19. Februāris 2014 15:09
Jaunumi
Galvaspilsētas skolu direktori tiksies seminārā "Pilsoniskums un patriotisms šodien"
1

Piektdien, 21.februārī, plkst.10.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" (Amatu iela 3/5) galvaspilsētas skolu vadītāji tiksies seminārā "Pilsoniskums un patriotisms šodien", lai pārrunātu jautājumus par pilsonisko un patriotisko audzināšanu skolā, kas šogad izvirzīta kā viena no pedagogu tālākizglītības jomas prioritātēm.

Turpinot jau pērnā gada rudenī pedagogu konferencē uzsākto pilsoniskuma un patriotisma tēmas aktualizēšanu skolu mācību procesā, 2014.gadā kā viena no pedagogu tālākizglītības prioritātēm ir noteikta pilsoniskā un patriotiskā audzināšana skolā.

Lai īstenotu šo prioritāti, tiek plānoti dažādi pasākumi, kuros varēs iesaistīties gan skolu pedagogi, tajā skaitā klašu audzinātāji, sociālo zinību skolotāji, gan arī skolu vadītāji. Mācību gada laikā notiks semināru cikls pedagogiem "Skolotāja darbība pilsoniskuma kompetences attīstīšanā skolēniem", tiks apkopots literatūras bibliogrāfiskais rādītājs par pilsoniskuma un patriotisma tēmu, organizētas skolu metodiskās dienas un ceļojošā izstāde.

Tāpat tiks rīkots arī pilsoniskuma un patriotisma tēmai veltīts pedagogu radošās darbības konkurss, kurā vēros un analizēs pedagogu praktisko darbību mācību vai audzināšanas stundās, kā arī pēc tam izvērtēs pedagogu iesniegtos metodiskos aprakstus, kurus varēs izmantot jebkurš cits pedagogs savā darba ikdienā.

21.februārī seminārā uzstāsies Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas vadošā pētniece Dr. sc. soc. Dagmāra Beinerte - La Galla, Rīgas izglītības un informatīvi metodiskā centra direktore Signe Neimane, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) direktors Guntis Helmanis, Izglītības pārvaldes priekšnieks Ivars Balamovskis un RD IKSD Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītājs Imants Mednis.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Nevainīgs
19. Februāris 2014 / 15:43
0
ATBILDĒT
Ideja jau fantastika, BET - mani mulsina personas un personības, kas tad nu tos direktorus seminārā skolos patriotisma un pilsonības tēmā - 99% no tiem ir Rīgas Domes personālsastāvā (plašākā nozīmē tverot)!! Kur šīm personām tāda kompetence patriotisma un pulsonības tēmā?!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties