20. Februāris 2014 11:59
Jaunumi
Juridiskajā fakultātē norisināsies prestižas starptautiskas tiesu izspēles priekšsacīkstes

Šā gada 21. - 22. februārī Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē norisināsies jau astotās Willem C.Vis starptautiskās šķīrējtiesas procesa izspēles Rīgas priekšsacīkstes, pulcējot līdz šim lielāko dalībkomandu skaitu. Tā kā izspēle pulcinās virkni jaunu un jau starptautiski atzītu ekspertu, to, šodien, 20.februārī, ievada konference par pārstāvības jautājumiem starptautiskajā šķīrējtiesā.

Starptautiski atzītā komercdarījumu un strīdu izšķiršanas eksperta Vilema C. Visa (Willem C. Vis) vārdā nosauktās sacensības ir vienas no pasaulē lielākajām un prestižakajām tiesas procesa izspēlēm. Tās ik gadu pulcē plašu - studentu un tiesnešu lomās - arbitrāžas speciālistu loku no visas pasaules.

Izspēles mērķis ir veicināt starptautisko tirdzniecības tiesību studijas un arī gūt pieredzi ANO 1980.gada Konvencijas par starptautiskajiem preču pirkuma un pārdevuma līgumiem piemērošanas jautājumos, vienlaikus uzsverot arbitrāžas kā pārrobežu komercdarījumu strīdu risināšanas veida nozīmību.

Dalībai starptautiskajā kārtā Vīnē studentu komandas gatavojas vairāk nekā semestri, izstrādājot gan prasītāja, gan atbildētāja rakstisko argumentāciju un papildu treniņam piedaloties draudzības priekšsacīkstēs.

Šādas draudzības sacensības būs arī Rīgas priekšsacīkstes, kas jau astoto reizi norisināsies LU Juridiskajā fakultātē, lai to dalībniekiem sniegtu vērtīgas papildu zināšanas, pieredzi un jomas ekspertu padomus pirms starptautiskās kārtas Vīnē.

Latviju un Latvijas Universitāti sacensībās pārstāvēs Juridiskās fakultātes studentu komanda ar treneri, fakultātes docenti Ingu Kačevsku. Komanda sacensībās tiksies ar dalībniekiem no Imanuela Kanta Baltijas federālās universitātes (Krievija), Tartu Universitātes (Igaunija), Turku Universitātes (Somija), Lapzemes Universitātes (Somija), Erlangenes-Nurembergas Universitātes (Vācija), Marmaras Universitātes (Turcija) un Baltkrievijas Valsts Universitātes (Baltkrievija).

Izspēli ievadīs konference par pārstāvību starptautiskajā šķīrējtiesā, ko ar uzrunu atklās tieslietu ministre Baiba Broka, Juridiskās fakultātes dekāne, profesore Kristīne Strada-Rozenberga, Karaliskā Arbitru institūta Eiropas nodaļas prezidente Bennara Balkaja (Bennar Balkaya) un Starptutiskās tirdzniecības kameras Jauno arbitru foruma Eiropas nodaļas biedre Eva Storskruba (Eva Storskrubb). Dalībnieku reģistrācija konferencei ir noslēgusies, bet interesentiem tiks nodrošināta iespēja pasākumu vērot tiešraidē Juridiskās fakultātes Youtube kanālā.

Priekšsacīstes un konferenci Rīgā organizē Latvijas Universitātes Juridiskās fakultāte un fakultātes Studentu pašpārvalde ar advokātu biroja "Raidla Lejiņš & Norcous", Karaliskā arbitru institūta Eiropas nodaļas un Starptutiskās tirdzniecības kameras Jauno arbitru foruma atbalstu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties