13. Marts 2014 10:59
Jaunumi
Pieprasījums pēc reģistrācijas apliecībām pakāpeniski samazinās

Aizrit jau ceturtā nedēļa, kopš reģistrācijas apliecības Uzņēmumu reģistra klientiem vairs netiek izsniegtas. Kā rāda statistika, tad pirmajās divās nedēļās puse jaunreģistrēto subjektu turpināja pieprasīt reģistrācijas apliecības, tomēr tagad, kad pēc reformas ir pagājis gandrīz mēnesis, izsniegto reģistrācijas apliecību skaits ir samazinājies līdz 33%.

Normatīvo aktu grozījumu mērķis, kas noņem pienākumu tiesību subjektiem turpmāk uzrādīt reģistrācijas apliecību vai iesniegt tās kopiju valsts un pašvaldību iestādēs, ir mazināt administratīvo slogu gan pašām iestādēm, gan arī Uzņēmumu reģistrā reģistrētajiem subjektiem. Mūsdienu digitālajā vidē pārliecināties, vai konkrētais subjekts ir reģistrēts Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros, ir krietni ērtāk Uzņēmumu reģistra mājaslapas meklētājā, nevis lūdzot uzrādīt reģistrācijas apliecību. Turklāt jāņem vērā fakts, ka reģistrāciju apliecība apliecina tikai to, ka tiesību subjekts kādreiz ir ticis reģistrēts, taču tā neapliecina to, ka šāds tiesību subjekts vēl joprojām pastāv un tā darbība nav izbeigta.

Galvenā valsts notāre Guna Paidere aicina: „Atstāsim reģistrācijas apliecības vēsturei un plašāk izmantosim digitālās vides piedāvātās iespējas! Lai pārliecinātos, vai kāds uzņēmums, biedrība vai cits subjekts ir reģistrēts Uzņēmumu reģistrā un nav likvidēts, turpmāk aicinu gan valsts un pašvaldību iestādes, gan sabiedrību kopumā šo faktu pārbaudīt Uzņēmumu reģistra mājaslapas meklētājā, kur atrodamā informācija ir gan uzticama, gan aktuāla.”

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties