17. Marts 2014 09:04
Jaunumi
Par tā saukto referendumu Krimā
1

Latvija neatzīst par leģitīmu 16.martā Krimas Autonomajā Republikā notikušo tā saukto referendumu par pievienošanos Krievijas Federācijai. Referendums tika organizēts, klaji pārkāpjot valsts – Ukrainas – Konstitūciju, un notika nelikumīgā ārvalstu – Krievijas – bruņoto spēku klātbūtnē. Gatavojoties referendumam, netika izplatīta pilnvērtīga, daudzpusīga informācija; gluži pretēji – republikas teritorijā tika bloķēta Ukrainas plašsaziņas līdzekļu darbība.

Aicinām Krievijas Federāciju atturēties no tālākiem soļiem Krimas Autonomās Republikas statusa nelikumīgai maiņai. Krimas anektēšana būtu Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes, kā arī starptautisko tiesību, tajā skaitā Krievijas starptautisko saistību, kliedzošs pārkāpums. Tai būtu tālejošas negatīvas starptautiskas sekas.

Ārlietu ministrija aicina Krievijas Federāciju īstenot soļus situācijas Ukrainā eskalācijas samazināšanā, atgriežot savus karavīrus bāzēs atbilstoši Krievijas un Ukrainas vienošanām. Krieviju uztraucošie jautājumi ir jārisina mierīgā ceļā, iesaistoties dialogā ar Ukrainas leģitīmo valdību, kā arī izmantojot visus pieejamos starptautiskos mehānismus miermīlīgai krīzes noregulēšanai. Jebkuram risinājumam ir jārespektē Ukrainas suverenitāte, arī tās teritoriālā vienotība, kā arī Krievijas divpusējās un daudzpusējās starptautiskās saistības. 

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
dubultie standarti
18. Marts 2014 / 00:43
0
ATBILDĒT
Man ir jautājums, kā var tā būt, kad pirms mēneša konstitūcija nedarbojas attiecībā uz varas atņemšanu no esošajām ievēlētajām personām, bet tagad atkal konstitūcija strādā (es nesaku, ka Janukovičs un kompānija bija labākie, bet man ir svarīga Latvijas pozīcija)?
Izskatās ne visai konsekventi.
Piemēram, Vācija: https://www.youtube.com/watch?v=_udR9H8w4eI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties