18. Marts 2014 11:55
Jaunumi
Saeimas komisija konceptuāli atbalsta Brīvprātīgā darba likumprojektu
Brīvprātīgā darba likumprojekts paredz, ka brīvprātīgo darbu Latvijā varēs veikt no 13 gadu vecuma.
Edijs Pālens, LETA

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien, 18.martā, konceptuāli atbalstīja Brīvprātīgā darbu likumprojektu, paredzot, ka brīvprātīgo darbu Latvijā varēs veikt no 13 gadu vecuma.

Šo likumprojektu gada garumā izstrādāja komisijas izveidotā darba grupa, jo iepriekš komisijas deputāti neatbalstīja tai nodotā Reformu partijas izstrādātā Brīvprātīgā darba veikšanas likumprojekta tālāku virzību un nolēma darba grupā izstrādāt tam alternatīvu. Grupas vadību uzņēmās viena no sākotnējā likumprojekta iniciatorēm, komisijas sekretāre Inita Bišofa.

Plānots, ka brīvprātīgo darbu Latvijā varēs veikt no 13 gadu vecuma. Par brīvprātīgo darbu tiks uzskatīts organizēts fiziskas personas uz labas gribas pamata veikts fizisks vai intelektuāls bezatlīdzības darbs sabiedrības labā. Likumprojekts arī nosaka, ka brīvprātīgais darbs netiek organizēts un veikts peļņas gūšanas nolūkā, šī darba veicējus neiesaista reliģiskajā vai politiskajā darbībā, kā arī ar brīvprātīgā darba veicējiem neaizstāj nodarbinātos.

Likumprojekts paredz, ka tiesības organizēt brīvprātīgo darbu būs biedrībām un nodibinājumiem, valsts un pašvaldību iestādēm, reliģiskām organizācijām un politiskajām organizācijām (partijām).

Tāpat tas nosaka, ka rakstveida līgumu par brīvprātīgo darbu būs jāslēdz divos gadījumos – ja to pieprasīs kāda no pusēm un ja ir paredzēts segt ar brīvprātīgo darbu saistītus izdevumus.

Likumprojektam konceptuālo atbalstu izteica arī vairākas ministrijas, atzīstot, kā starp lasījumiem būs iespējams likumprojektu pilnveidot un precizēt. Arī Saeimas Juridiskajām birojam nebija konceptuālo iebildumu.

Tāpat komisijas deputāti vienojās nodot Saeimas Prezidijam grozījumus saistītajos likumprojektos – „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, Biedrību un nodibinājumu likumā un Jaunatnes likumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
VĒL PAR ŠO TĒMU
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties