27. Marts 2014 12:35
Jaunumi
Par Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padomes vadītāju iecelts Māris Lejnieks
2
Māris Lejnieks iecelts par Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padomes vadītāju.
Foto: Boriss Koļesņikovs

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izdevis rīkojumu par izmaiņām ārlietu ministra Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padomes sastāvā, padomes vadītāja amatā ieceļot padomes locekli Māri Lejnieku.

M Lejnieka kandidatūru Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padomes vadītāja amatam atbilstoši padomes nolikumam izvirzīja padomes locekļi. Līdzšinējā padomes vadītāja Kristīne Krūma turpinās darbu padomes sastāvā kā padomes locekle, jo ir uzņēmusies citus papildu darba pienākumus, kļūstot par Eiropas Savienības Pamattiesību aģentūras Zinātniskās komitejas biedri.

M.Lejnieks ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektors, docē kursus starptautisko publisko tiesību un jūras tiesību priekšmetos, kā arī gatavo tiesību zinātņu studentus prestižu tiesas procesa izspēļu sacensībām starptautiskajās tiesībās. Kopā ar citiem autoriem publicējis mācību grāmatu "Jūras tiesības", kā arī vairākus rakstus dažādos starptautisko un jūras tiesību jautājumos.

Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padomes galvenais mērķis ir pēc ārlietu ministra lūguma veikt konkrēta jautājuma padziļinātu juridisku izpēti, ņemot vērā gan Latvijai saistošās starptautisko tiesību normas, gan plašāko starptautiski tiesisko kontekstu, un piedāvāt risinājuma variantus. Padomē ir septiņi atzīti starptautiskie un Eiropas tiesību eksperti no vairākām Latvijas un ārvalstu augstskolām un advokātu birojiem, kas ir neatkarīgi savā darbībā un vērtējumos. Eksperti darbojas uz brīvprātības principa pamata un savā brīvajā laikā.

Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padome izveidota 2012.gada 1.martā.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Armands
27. Marts 2014 / 17:31
0
ATBILDĒT
Kā teicis pats Lejnieka kungs: viņš ir lielisks, bet ne visās jomās. Šī varētu būt tā joma, kurā viņš ir lielisks. :-)
Švarcs
27. Marts 2014 / 13:13
0
ATBILDĒT
Suminājumi Mārim ar jaunajiem pienākumiem! Šobrīd jau atkal starptautisko tiesību jautājumi gana aktuāli un nozīmīgi:)
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties