8. Aprīlis 2014 12:55
Jaunumi
Izsludināti grozījumi Krimināllikumā cīņai ar jaunajām psihoaktīvajām vielām

Šodien Valsts prezidents Andris Bērziņš izsludinājis grozījumus Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību personām, kuras pārdod tā dēvētās legālās narkotikas, ja to apritei piemērots pagaidu aizliegums, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Likums stājas spēkā rīt, 9.aprīlī.

Krimināllikumā iekļauts 248.1pants par jaunu psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un realizēšanu. Par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai ar naudas sods un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt par tādām pašām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas, varēs sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Saeima steidzamības kārtā ieviesa kriminālatbildību personām, kuras pārdod tā dēvētās legālās narkotikas, ja to apritei piemērots pagaidu aizliegums. Grozījumus Krimināllikumā virzīja Saeimas Juridiskā komisija, un 3.aprīlī Saeimā tie tika apstiprināti galīgajā lasījumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties