8. Aprīlis 2014 12:59
Jaunumi
Noteiks kārtību, kādā īstenojama programma Latvijas korekcijas dienestu un VP īslaicīgās aizturēšanas vietu reformai

Valdība otrdien, 8.aprīlī, atbalstīja Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu, kas nosaka kārtību, kādā tiks īstenota Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētā programma "Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma".

Tieslietu ministrija (TM) ir sagatavojusi šo projektu atbilstoši Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.–2014.gada perioda vadības likumam, saskaņā ar kuru MK nosaka kārtību, kādā īsteno programmu un programmas apsaimniekotāja un aģentūras funkcionālās padotības formu, kā arī programmas apsaimniekotāja un tā partnera sadarbības kārtību, ja programma tiek īstenota partnerībā.

Saskaņā ar Latvijas un Norvēģijas noslēgto Saprašanās memorandu par Norvēģijas finanšu instrumenta ieviešanu 2009.–2014.gadā TM jaunajā plānošanas periodā īstenos Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansēto programmu "Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma".

Šajā programmā tiks īstenoti trīs iepriekš noteikti projekti, proti, "Alternatīvu brīvības atņemšanas sekmēšana (ieskaitot pilotprojektu elektroniskajai uzraudzībai)", "Jaunas nodaļas Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību" un "Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu standartu uzlabošana, tostarp aktivitātes infrastruktūras uzlabošanai, līdzšinējās prakses administratīvajai aizturēšanai samazināšana/likvidēšana; prakses maiņa, ievietojot tajās apcietinājumā esošos ieslodzītos turpmākai izmeklēšanai, atbilstošu apmācību nodrošināšana darbiniekiem, kas strādā īslaicīgās aizturēšanas vietās".

Saskaņā ar pērn parakstīto programmas līgumu starp Norvēģijas Ārlietu ministriju un Latvijas Finanšu ministriju programmas kopējais finansējums ir 15 360 000 eiro, kuru veido 85% Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums un 15% valsts budžeta līdzfinansējums. Valsts budžeta līdzfinansējums jau ir paredzēts valsts budžetā.

Saskaņā ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada perioda vadības likumu, ja programmā tiek īstenota partnerība, ir jāizdod MK noteikumi par kārtību, kādā īsteno programmas apsaimniekotāja un tā partnera sadarbības kārtību.

Līdz ar to TM ir izstrādājusi MK noteikumu projektu, kurā tiek noteikta ministrijas kā programmas apsaimniekotāja un Iekšlietu ministrijas kā Nacionālā programmas partnera sadarbības kārtība.

Programmas īstenošanas termiņš ir 2017.gada 30.aprīlis, savukārt projektu īstenošanas gala termiņš ir 2016.gada 30.aprīlis.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties