14. Aprīlis 2014 15:16
Jaunumi
Valsts tiesu ekspertīžu biroja eksperti tiekas ar procesa virzītājiem – ekspertīžu noteicējiem

Valsts tiesu ekspertīžu biroja (VTEB) Tehnisko ekspertīžu departamenta eksperti šī gada 9.aprīlī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē Liepājā tikās ar vairāk nekā 80 reģiona policijas darbiniekiem – Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas (Ceļu policijas) inspektoriem, Kriminālpolicijas nodaļu inspektoriem (izmeklētājiem), Kriminālpolicijas nodaļu priekšnieku vietniekiem, kā arī ar prokuroriem. Sadarbība ar procesa virzītājiem – izmeklētājiem, prokuroriem, tiesnešiem - tiesu ekspertīžu jautājumos ir viens no nozīmīgākajiem Valsts tiesu ekspertīžu biroja darba virzieniem.

VTEB eksperti nolasīja lekcijas par transportlīdzekļu sadursmes mehānisma un uzbraukuma gājējam izpēti, kā arī par reljefo identifikācijas zīmju izpēti. Tāpat tika apspriesti  tādi jautājumi kā komplekso, papildus un atkārtotu ekspertīžu noteikšana, šādās ekspertīzēs uzdodamie jautājumi, ekspertīžu veikšanas termiņi, ceļu satiksmes negadījuma protokols un tā shēma, uzbraukuma vietas gājējam noteikšana.

Tikšanās laikā notika aktīva diskusija par kopēju darbu kvalitātes uzlabošanā. Un nobeigumā – izteikta vēlme biežāk redzēt reģionā Valsts tiesu ekspertīžu biroja ekspertus ar lekcijām par dažādiem ekspertīžu veidiem un jaunākajām iespējām ekspertu praksē.

Jāpiebilst, ka šī gada 26.martā VTEB Tehnisko ekspertīžu departamenta eksperti Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē ar policijas darbiniekiem pārrunāja līdzšinējo sadarbību tiesu ekspertīžu jomā. Arī tur eksperti sniedza aktuālu un noderīgu informāciju par autotehniskajām ekspertīzēm - transportlīdzekļu sadursmes mehānisma izpēti, uzbraukumu gājējam izpēti un reljefo identifikācijas zīmju izpēti.

Sadarbība ar procesa virzītājiem – izmeklētājiem, prokuroriem, tiesnešiem - tiesu ekspertīžu jautājumos ir viens no nozīmīgākajiem Valsts tiesu ekspertīžu biroja darba virzieniem. Kopēja izpratne par tiesu ekspertīzes iespējām, pareizu jautājumu formulēšanu, tiesu eksperta atzinuma kā pierādījuma vērtēšanu, ekspertīzes rezultātu interpretāciju ir nepieciešama, lai uzlabotu ekspertīzei iesniegto lietisko pierādījumu kvalitāti, nodrošinātu izmeklēšanas procesa efektivitāti un tiesas spriedumu pamatotību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties