29. Aprīlis 2014 09:49
Jaunumi
Notiks ikgadējā diskusija par Latvijai aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem
30.aprīlī Rīgas Juridiskā augstskola sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija rīko ikgadējo diskusiju par Latvijai aktuāliem cilvēktiesību jautājumiem.
Renāte Briede, LETA

Trešdien, 30.aprīlī, Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija rīko ikgadējo diskusiju par Latvijai aktuāliem cilvēktiesību jautājumiem. Diskusija notiks no pulksten 9.30 līdz 15.00 (reģistrācija no 9.00) Strēlnieku ielā 4/2, Sorosa auditorijā.

Diskusijas pirmajā daļā Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnese un RJA profesore D r. Ineta Ziemele iepazīstinās ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas prakses attīstību. Tāpat RJA prorektors Dr. Mārtiņš Mits informēs par jaunākajiem Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolēmumiem Latvijas lietās, savukārt Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce raksturos Latvijai aktuālos jautājumus Eiropas Cilvēktiesību konvencijas kontekstā.

Apspriežamo aktualitāšu lokā iezīmējas problēmas saistībā ar prettiesisku apiešanos un tās efektīvu izmeklēšanu, taisnīgu tiesu, personas brīvību, strīdu izskatīšanu saistībā ar bērna interešu ievērošanu laulības šķiršanas lietās un vārda brīvības izpratni kriminālprocesa ietvaros.

Pasākuma otrajā daļā tiks piedāvāta Latvijas tiesībsargājošo institūciju pārstāvju diskusija par situāciju Latvijā un vērtējumu Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumu ietekmei attiecīgās institūcijas darbā. Diskusijā piedalīsies ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, Satversmes tiesas tiesnesis Gunārs Kusiņš un tiesībsargs Juris Jansons.

Diskusija ik gadu ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem attiecībās uz cilvēktiesību aktualitātēm Latvijā. Tajā piedalās tiesneši, juristi, valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju pārstāvji, politikas veidotāji, mediju pārstāvji un tiesību zinātņu studenti.

Diskusiju varēs vērot tiešraidē RJA mājaslapā: http://ej.uz/u3ye.

Pateicoties Sorosa fondam – Latvija, dalība konferencē ir bez maksas.

Diskusijas darba valoda ir latviešu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties