30. Aprīlis 2014 14:49
Jaunumi
Juridiskā komisija atbalsta ieceri par sodiem, savā īpašumā pieļaujot jaunu psihoaktīvo vielu realizāciju

Saeimas Juridiskā komisija, vērtējot priekšlikums grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā pirms otrā lasījuma, atbalstīja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska ierosinājumu paredzēt administratīvo naudas sodu personām, kuras savā īpašumā pieļauj jaunu psihoaktīvo vielu realizāciju.

Iekšlietu ministra priekšlikums paredz noteikt naudas sodus par jaunu psihoaktīvo vielu vai tās saturošo izstrādājumu neatļautas izgatavošanas, glabāšanas, pārvadāšanas vai realizācijas pieļaušanu savā valdījumā esošā kustamā vai nekustamā īpašumā, ja tas izdarīts gada laikā pēc tam, kad persona tikusi rakstveidā informēta par šajā īpašumā konstatēto neatļauto rīcību ar minētajām vielām.

Naudas sodu fiziskajām personām plānots noteikt no 280 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām no 1400 līdz 7000 eiro.

Šāds regulējums liks īpašniekam kā rūpīgam saimniekam gādāt, lai trešajām personām lietošanā nodotais īpašums tiek izmantots atbilstoši līgumiskajām attiecībām vai izmantošanas mērķim, prognozē Iekšlietu ministrija.

Komisijas deputātiem nebija iebildumu pret iekšlietu ministra ierosinājumu. Komisija šodien vēl nepabeidza izskatīt priekšlikumus, kas iesniegti šim likumprojektam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties