20. Maijs 2014 16:08
Jaunumi
Maksātnespējas procesa administratoru profesijā uzņemti septiņi administratori

Šogad maksātnespējas procesa administratora profesijā uzņemti septiņi jauni administratori, kuri izpildījuši visas sertificēšanas prasības un sekmīgi nokārtojuši kvalifikācijas eksāmenu, informē Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesu administratoru asociācijas pārstāve Justīne Plūmiņa.

6.maijā maksātnespējas procesa administratora sertifikātus saņēma Daiga Sproģe, Madara Stūrīte, Andrejs Voroncovs, Svetlana Aleksejeva, Raimonds Groza, Dāvis Volksons un Rudīte Klikuča.

Lai iegūtu maksātnespējas procesa administratora sertifikātu, sekmīgi jānokārto eksāmens teorētiskajā daļā un divās praktiskajās daļās: maksātnespējas jomā un grāmatvedības jomā. Eksāmena teorētiskajā daļā pretendentiem bija jāsniedz atbildes uz jautājumiem mācību priekšmetos, kas ir saistīti ar maksātnespējas procesu: civiltiesības un civilprocess, administratīvais process, maksātnespējas process, grāmatvedība un finanses, nodokļi un to administrēšana, ekonomika un komersantu pārvalde, darba tiesības un darba aizsardzība, lietvedība un arhīvniecība, kā arī ētika.

Savukārt eksāmena divās praktiskajās daļās bija jārisina kāzuss maksātnespējas jomā un praktisks uzdevums grāmatvedībā.

Jaunie administratori esot atzinuši, ka eksāmens ir bijis grūts un sagatavošanās tam prasījusi lielu piepūli, tādēļ viņi pauž cerību, ka valsts, potenciāli pieņemot lēmumus par reformām maksātnespējas jomā, kas skartu maksātnespējas administratoru statusu, ievēros tiesiskās paļāvības principu attiecībā uz laika, intelektuālajiem un finanšu resursiem, kas ieguldīti, apgūstot profesiju un izejot sertifikācijas procesu.

Maksātnespējas procesa administratorus sertificē saskaņā ar Maksātnespējas likumu un Ministru kabineta noteikumiem "Maksātnespējas procesa administratoru pretendentu apmācības un maksātnespējas procesa administratoru sertificēšanas kārtība". Eksāmena norises uzraudzību novērotāju statusā īsteno Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja, Maksātnespējas administrācijas un Tieslietu ministrijas pārstāvji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties