13. Jūnijs 2014 09:25
Jaunumi
Saeima atbalsta ideju, ka tiesībsarga atbrīvošanai no amata būs nepieciešama parlamentārā izmeklēšana

Saeimas deputāti 12.jūnijā otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Tiesībsarga likumā, kas paredz noteikt, - lai atbrīvotu tiesībsargu no amata, būs jāveido parlamentārās izmeklēšanas komisija.

Lai izvērtētu vairākus likumā minētos apstākļus tiesībsarga atbrīvošanai no amata, paredzēts veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju.

Runa ir par trīs iespējamajiem apstākļiem - tiesībsargs nespēj pildīt amata pienākumus veselības stāvokļa dēļ, ir pieļāvis apkaunojošu nodarījumu, kas nav savienojams ar tiesībsarga statusu, vai arī bez attaisnojoša iemesla nepilda savus pienākumus.

Ja no parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojuma secinājumiem izrietēs, ka ir konstatēts kāds no iepriekš minētajiem apstākļiem, tiesībsarga atbrīvošanu no amata varēs ierosināt ne mazāk kā viena trešdaļa Saeimas deputātu.

Paredzēts, ka pēc pieņemšanas trešajā, galīgajā, lasījumā grozījumi stāsies spēkā līdz ar izmaiņām Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likumā.

Tāpat grozījumi noteiks izmaiņas tiesībsarga amata kandidātu izvirzīšanas procedūrā, paredzot savlaicīgu kandidātu pieteikšanas procedūru.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties