19. Jūnijs 2014 09:04
Jaunumi
Broka apstrīd lēmumu nepiešķirt viņai pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Baiba Broka 18.jūnijā vērsusies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, lai pārsūdzētu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu nepiešķirt viņai pielaidi valsts noslēpumam, vakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

B.Broka nosūtījusi ģenerālprokuroram desmit lappuses garu pārsūdzību, kurā lūdz sniegt pamatojumu, kādēļ viņai tika atteikta augstākās kategorijas pielaide.

Ministre uzreiz pēc pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanas paziņoja par gatavību šo lēmumu pārsūdzēt ģenerālprokuroram. Savukārt par tālāko rīcību, ja arī ģenerālprokurora lēmums būs nelabvēlīgs, viņa lemšot vēlāk. B.Broka neizslēdza iespēju vērsties arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Saskaņā ar likumu "Par valsts noslēpumu" SAB lēmums ir pārsūdzams desmit dienu laikā no brīža, kad tas ir uzzināts. Ģenerālprokurora lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams.

SAB pastāvēšanas laikā ģenerālprokurors tikai vienu reizi atcēlis lēmumu par pielaides valsts noslēpumam izsniegšanu vai neizsniegšanu.

Arī pēc pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanas B.Broka turpinās pildīt tieslietu ministres pienākumus. Savukārt šogad rudenī notiekošajās Saeimas vēlēšanās viņa nestartēs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties