11. Jūlijs 2014 13:37
Jaunumi
Mazina birokrātiju, likvidējot 65 izveidotas darba grupas
1

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ir parakstījusi rīkojumu, ar kuru par spēku zaudējušiem atzīti 65 rīkojumi par dažādu darba grupu, padomju, ekspertu un vadības grupu izveidi.

Administratīvā sloga mazināšanas ietvaros Valsts kanceleja sadarbībā ar ministrijām veica premjera rīkojumu analīzi par dažādu darba grupu izveidi un secināja, ka daļa spēkā esošo Ministru prezidenta rīkojumu ir zaudējuši savu aktualitāti vai tajos noteiktie uzdevumi jau ir izpildīti. Līdz ar to attiecīgās darba grupas, padomes, ekspertu un vadības grupas tika atzītas par spēku zaudējušām.

Valsts kancelejas direktore E.Dreimane uzsver: „Pēc Ministru prezidenta apstiprināto darba grupu pārskatīšanas un inventarizācijas turpināsies darbs ar Ministru kabineta rīkojumu, Ministru kabineta noteikumu, likumu un citu normatīvo aktu izvērtēšanu. Valsts pārvaldes prioritāte nemainīgi ir birokrātijas un normatīvo plūdu mazināšana un sakārtošana, tādēļ turpināsies darbs pie sistēmiskiem risinājumiem, ierobežojot normatīvisma pieaugumu.”

Atbilstoši www.likumi.lv datiem šobrīd spēkā esoši ir 6621 Ministru prezidenta rīkojumi, 10731 Ministru kabineta rīkojumi, 3757 Ministru kabineta noteikumi, kā arī citi tiesību akti.

Vizuāla datu infografika: https://infogr.am/speka-esosie-tiesibu-akti?src=web

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Homērs
11. Jūlijs 2014 / 14:08
0
ATBILDĒT
Kāda jēga gatavot rīkojumus par tādu rīkojumu atzīšanu par spēku zaudējušiem, kas tāpat vairs nav aktuāli?
Tad jau tā ir birokrātijas veicināšana, nevis mazināšana:) Ļoti skaisti izklausās, ka ir likvidētas 65 darba grupas, bet tās taču tāpat nebija aktuālas. Labāk apņemtos ierobežot jaunu darba grupu veidošanu.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties