29. Jūlijs 2014 09:30
Jaunumi
Brokai par ministru būs jānostrādā līdz 6.augustam

Ministru prezidente Laimdota Straujuma vakar vakarā saņēmusi tieslietu ministres Baibas Brokas demisijas rakstu, kas šodien tiks apstiprināts, bet rīkojumā tiks noteikts, ka Brokai par ministri būs jānostrādā vēl vienu nedēļu, proti, līdz 6.augustam.

Straujuma intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka Nacionālā apvienība, viņu lūgusi, nekavēties ar demisijas raksta pieņemšanu un jau šodien, dienu pirms atvaļinājuma to apstiprināt. Viņa pieļāva, ka tehniski tas šodien tiks izdarīts, bet rīkojumā par demisijas pieņemšanu tiks noteikts, ka Brokai par ministri ir jānostrādā līdz 6.augustam.

Savukārt runājot par potenciālajiem ministra amata kandidātiem, Straujuma bija lakoniska un sacīja, ka, neredzot nekādus šķēršļus, lai Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Gaidis Bērziņš kļūtu par nozares ministru.

"Viņam kā bijušajam ministram noteikti nevajadzēs laiku, lai ieskrietos uzdoto darbu paveikšanai," piebilda Straujuma.

Kā ziņots, Broka vakar paziņoja par to, ka atstās tieslietu ministres amatu. Politiķe savu lēmumu argumentēja ar atbildīgu pieeju ministres amatam, turklāt tuvākajos mēnešos valdībai jāpieņem vairāki svarīgi lēmumi saistībā ar "Citadeles bankas" pārdošanu, "Latvijas Gāzes" dažādiem jautājumiem, un tam ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam.

"Es atkāpjos no šī amata, lai būtu ministrs, kuram ir šī pielaide un kurš spēj kvalitatīvi piedalīties pilnīgi visos jautājumos, kas ietilpst tieslietu ministra kompetencē," skaidroja politiķe.

Brokas lēmums demisionēt seko pēc tam, kad atklājās, ka ģenerālprokurors nav mainījis SAB lēmumu par atteikumu Brokai piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Pielaides trūkums neliedz Brokai ieņemt tieslietu ministra amatu, taču viņa nevar piedalīties atsevišķu jautājumu izskatīšanā valdībā. Ministru prezidente Straujuma Brokas demisiju neprasa.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties