12. Augusts 2014 14:54
Jaunumi
Palielinās maksu par advokāta eksāmena kārtošanu
2

Šodien, 12.augustā, Ministru kabinets apstiprināja grozījumus noteikumos par advokāta eksāmena maksu, ar ko noteica, ka turpmāk tā būs 100 euro gadījumā, ja pretendents strādā par zvērināta advokāta palīgu, un 285 euro – pārējiem pretendentiem, kas vēlas kārtot advokāta eksāmenu.

Kā izriet no grozījumu anotācijas, Latvijas Zvērinātu advokātu padome bija vērsusies Tieslietu ministrijā ar ierosinājumu paaugstināt advokāta eksāmena maksu.

Ierosinājums tika pamatots ar to, ka kopš 2011.gada ir būtiski samazinājies zvērinātu advokātu pretendentu skaits, līdz ar to samazinājušās pretendentu iemaksas par zvērināta advokāta eksāmena kārtošanu. Tas savukārt nozīmē, ka, pastāvot nelielam zvērinātu advokātu pretendentu skaitam, nav iespējams segt advokāta eksāmena izmaksas, ko galvenokārt veido desmit komisijas locekļu atlīdzība un administrēšanas izmaksas. Tāpat šie noteikumi nav pārskatīti pēc būtības kopš to spēkā stāšanās 2004.gada 24.jūlijā, proti, gandrīz desmit gadus.

Tieslietu ministrijā konstatēts, ka nav samērīgi piemērot augstu eksāmena maksu pretendentiem, jo tiem tomēr nav jāuzņemas finansiālais slogs par to, ka ir maz interesentu.

Tādējādi Tieslietu ministrijā par pamatotu tika uzskatīts šāds advokāta eksāmena maksas apmērs: zvērinātiem advokātu palīgiem 100 euro un citiem pretendentiem 285.

Ar grozījumiem noteikumos var iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
sm.
12. Augusts 2014 / 20:21
0
ATBILDĒT
Kur tad bezmaz vienīgajai profesijai Latvijā bez peļņas gūšanas rakstura tāda cena par kvalificēšanos? Tur jau valstij bija jāpiemaksā, lai kāds ietu strādāt.
Jurka
12. Augusts 2014 / 17:44
0
ATBILDĒT
Pareizi, ar konkurentiem jācīnās! Eksāmenu nokārto 20%, bet cenas jāceļ, lai piesakās vēl mazāk!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties