9. Septembris 2014 15:11
Jaunumi
Ceļā uz tiesu namu reformu piedāvā pārveidot un iekļaut citā tiesu tīklā Rīgā un Rīgas rajonā divas tiesas

Tieslietu ministrija (TM) 9.septembrī Saeimas Tiesu politikas apakškomisijas sēdē deputātus iepazīstināja ar iespējamiem grozījumiem, kas paredzētu pārveidot un iekļaut kopējā tiesu tīklā Rīgā un Rīgas rajonā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesu un Siguldas tiesu.

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš atgādināja, ka vēsturiski Siguldas tiesa bija Rīgas rajona tiesas sastāvā un arī pašlaik tā savā ziņā pilda tiesu nama funkcijas Rīgas rajonā.

"Neslēpšu, ka ir ievērojami daudz sūdzību par Centra rajonu tiesu, kā arī nav nekāds noslēpums, ka šajā tiesā ir mazāka noslodze nekā, piemēram, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā," izteicās ministrs. Viņš pauda, ka Centra rajona tiesas tiesneši atbilstoši piekritībai varētu kļūt par Vidzemes priekšpilsētas tiesas, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas vai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnešiem.

G.Bērziņš norādīja, ka vēl ir vajadzīgas diskusijas par lietu piekritības jautājumiem, kā arī par to, kā turpinās skatīt tās lietas, kas jau ir uzsāktas minētajās tiesās, kādā kārtībā notiek tiesnešu "pārdale". Ministrs teica, ka no komisijas viņš sagaida konceptuālu atbalstu, kā arī ieteikumus un vadlīnijas, kam vēl vajadzētu pievērst uzmanību.

Attiecībā uz grozījumu spēkā stāšanos G.Bērziņš neizslēdza, ka tas varētu būt jau 2015.gada 1.janvāris.

Tieslietu ministrs pauda, ka secīgi nākamais solis būs vēršanās Tieslietu padomē. Klātesošais Augstākais tiesas un Tieslietu padomes priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs sacīja, ka šis ir ļoti loģisks solis, it sevišķi runājot par Centra rajona tiesu, kas atrodas vienā ēkā ar Vidzemes priekšpilsētas tiesu. Viņš piebilda, ka šādā griezumā šī ideja nav pretrunā ar apspriesto visu Rīgas tiesu centralizēšanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties