30. Septembris 2014 11:54
Jaunumi
Uzsākta preču zīmes reģistrācijas pieteikumu iesniegšana elektroniski

No 2014.gada 29.septembra Latvijas Republikas Patentu valdes tīmekļa vietnē preču zīmju īpašniekiem ir nodrošināta iespēja tiešsaistē iesniegt preču zīmes reģistrācijas pieteikumu Latvijā.

Šo preču zīmes reģistrācijas pieteikuma iesniegšanas veidu iespējams lietot papildus jau izmantotajām iespējām, proti, pieteikumu līdz šim varēja iesniegt arī klātienē, sūtīt pa pastu vai elektroniski parakstītu sūtīt pa e-pastu.

Jaunais preču zīmes reģistrācijas pieteikumu iesniegšanas veids ir ātrāks un vienkāršāks, pieteicējiem iesniegšanas procesā ir pieejamas norādes un skaidrojumi, pieteikumu ir iespējams aizpildīt un iesniegt 24 stundas diennaktī. Pieteikumu iesniedz, lietojot portāla Latvija.lv autentifikācijas līdzekļus, un pieteikuma iesniegšanas brīdī, izmantojot internetbanku pakalpojumus, tiešsaistē ir iespējams samaksāt arī valsts nodevu.

Tiešsaistes rīks preču zīmes reģistrācijas pieteikumu iesniegšanai izstrādāts Iekšējā tirgus saskaņošanas biroja (preču zīmes un dizainparaugi) Sadarbības fonda ietvaros. Tuvākajā laikā iespēju iesniegt pieteikumu tiešsaistē plānots nodrošināt arī attiecībā uz dizainparaugu reģistrācijas pieteikumiem.

2.oktobrī plkst. 13:30 Patentu valdē, Citadeles ielā 7/70, notiks pasākums sabiedrības informēšanai par elektroniskā rīka preču zīmju pieteikumu iesniegšanai tiešsaistē izstrādes pabeigšanu un reģistrācijas uzsākšanu.

Pasākumā ir aicināts piedalīties tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, pieteicējs, kurš pirmais iesniedzis preču zīmes reģistrācijas pieteikumu tiešsaistē, Latvijas Patentpilnvaroto asociācijas prezidents Jevgēņijs Fortūna, patentpilnvaroto aģentūru pārstāvji, Eiropas Kopienas preču zīmju asociācijas (ECTA) otrā viceprezidente Rūta Olmane, Starptautiskās Intelektuālā īpašuma aizsardzības asociācijas Latvijas Nacionālās grupas (AIPPI LNG) valdes priekšsēdētājs Agris Bitāns, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Iekšējā tirgus saskaņošanas biroja (preču zīmes un dizainparaugi) pārstāve un rīka izstrādātāji, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties