3. Novembris 2014 14:09
Jaunumi
Civillietu tiesu palātas priekšsēdētājs Gunārs Aigars atvadās no tiesneša amata
3
31.oktobrī tiesneša pilnvaras beidzās Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas priekšsēdētājam Gunāram Aigaram.
Foto: Boriss Koļesņikovs

Sasniedzot likumā „Par tiesu varu” noteikto maksimālo tiesneša amata vecumu, 31.oktobrī tiesneša pilnvaras beidzās Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas priekšsēdētājam Gunāram Aigaram.

Klātesot bijušajiem un tagadējiem kolēģiem no Augstākās tiesas un apgabaltiesām, Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas, Tieslietu ministrijas un citiem ar tieslietām saistītiem darba kolēģiem, G.Aigars simboliski noņēma tiesneša amata zīmi un novilka tiesneša mantiju. Viņš noslēdza 47 gadus ilgu tiesneša darba mūžu, 24 no šiem gadiem esot Augstākās tiesas tiesneša amatā.

1995.gadā, kad Latvijā veidojās jauna tiesu sistēma, Gunāru Aigaru ievēlēja par apelācijas instances - Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas - pirmo priekšsēdētāju, un viņš šajā amatā bijis visu šo laiku.

1995.gadā viņu ievēlēja arī par Augstākās tiesas priekšsēdētāja vietnieku, un šos pienākumus G.Aigars pildīja līdz pat 2013.gada 31.decembrim, kad ar likuma grozījumiem šāds amats Augstākajā tiesā beidza pastāvēt.

Divdesmit gadus G.Aigars darbojies Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā, 15 gadus bijis šīs kolēģijas priekšsēdētājs. Līdzdarbojies likuma "Par tiesu varu" un Civilprocesa likuma izstrādes grupā. Civilprocesa likuma komentāru līdzautors 2006., 2011. un 2012.gadā.

Sakot paldies par vērtīgo darba mūžu un izsakot nožēlu, ka likums „Par tiesu varu” un personas kods liek Gunāram Aigaram doties „beztermiņa brīvdienās”, kolēģi izteica cerību, ka iespēja pēc kolēģa padoma nezudīs.

 
 
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Irīna
5. Jūlijs 2017 / 00:19
0
ATBILDĒT
Baidzot aizgājis jau sen bija liks. Čaša
Magone
4. Novembris 2014 / 09:58
1
ATBILDĒT
Tiešām žēl. Viens no gaišākajiem prātiem jurisprudencē. Vairāk mums būtu tādu speciālistu.
Juris > Magone
2. Decembris 2014 / 21:11
2
ATBILDĒT
Gunārs Aigars ir pusžīds, žīdenes dēls. Aktīvi atbalstīja eiropedarastijas politiku, jo labi saprata, kāds liktenis nolemts šai un citām tautām. Šalom Šalom ej nu vecais pensijā
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties