3. Novembris 2014 15:18
Jaunumi
Par spēku zaudējušiem atzīst 65 Ministru kabineta rīkojumus
1

Pirmdien, 3.novembrī, Ministru kabinets atbalstīja Valsts kancelejas sagatavotu lēmumprojektu, ar kuru par spēku zaudējušiem atzīti 65 Ministru kabineta rīkojumi par dažādu komisiju, padomju, darba grupu atzīšanu par spēku zaudējušiem, tādējādi mazinot birokrātiju valsts pārvaldē.

Administratīvā sloga mazināšanas ietvaros Valsts kanceleja sadarbībā ar ministrijām veica rīkojumu analīzi par atsevišķu komisiju, padomju, darba grupu izveidi un secināja, ka daļa spēkā esošo Ministru kabineta rīkojumu ir zaudējuši savu aktualitāti vai tajos noteiktie uzdevumi ir izpildīti. Līdz ar to attiecīgās darba grupas tika atzītas par spēku zaudējušām.

Valsts kancelejas direktora vietniece tiesību aktu lietās I.Gailīte uzsver: „Valsts pārvaldes prioritāte nemainīgi ir birokrātijas un normatīvo plūdu mazināšana un sakārtošana, tādēļ turpināsies darbs pie sistēmiskiem risinājumiem, ierobežojot normatīvisma pieaugumu.”

Par spēku zaudējušiem atzīti Ministru kabineta rīkojumi, kā, piemēram, par Pašvaldību reformu padomes izveidošanu, demogrāfiskās komisijas izveidošanu, Zinātnes reformu un attīstības stratēģijas komisijas izveidošanu, Latvijas Muzeju padomi, Latvijas Bibliotēku padomi, Latvijas Būvniecības padomi, Lauku attīstības plāna uzraudzības komiteju u.c.

Atbilstoši www.likumi.lv datiem šobrīd spēkā esoši 7267 Ministru prezidenta rīkojumi, 12781 Ministru kabineta rīkojumi, 8402 Ministru kabineta noteikumi, kā arī citi tiesību akti.

Vizuāla datu infografika.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Hm
3. Novembris 2014 / 15:46
0
ATBILDĒT
Tā vietā, lai par šiem rīkojumiem vispār aizmirstu kā neaktuāliem, kāds pūlējās noteikti ilgu laiku, gatavoja projektu utt. Pats par sevi birokrātiskākais akts birokrātijā.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties