19. Janvāris 2015 13:36
Jaunumi
Valsts kanceleja aicina jaunos speciālistus atgriezties Latvijā
5

Valsts kanceleja aicina jaunos speciālistus, kuri augstāko izglītību ieguvuši ārzemēs, pieteikties jauniešu reemigrācijas programmai „Darbs valsts pārvaldē”. Programmas ietvaros praksei valsts pārvaldē plānots uzņemt 10 jauniešus dažādās jomās - inženiertehnika, loģistika, IT, ekonomika, finanses, starptautiskās tiesības un attiecības, investīciju piesaiste un citas.

„Pieprasījums pēc jaunajiem speciālistiem visdažādākajās jomās valsts pārvaldē ir liels. Prakses iespēja tiek piedāvāta jauniešiem, kuri augstāko izglītību ir ieguvuši kādā no ārvalstu augstskolām. Valsts pārvaldei ir nepieciešami augsti kvalificēti, inovatīvi speciālisti, un ir liels prieks, ka piedāvājot prakses iespējas valsts pārvaldē, mēs veicinām arī reemigrāciju,” stāsta Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.

10 jauniešiem konkursa kārtībā reemigrācijas programmas „Darbs valsts pārvaldē” ietvaros tiks piedāvāts no aprīļa sākuma līdz šī gada beigām stažēties kādā no valsts pārvaldes iestādēm atbilstoši katra praktikanta specialitātei, saņemot ikmēneša stipendiju – 1000 eiro uz rokas.

Stažēšanās laikā jauniešiem būs regulāri jāsniedz atgriezeniskā saite par savu darba ikdienu publikāciju veidā internetā. Reizi mēnesī tiks organizēta programmas dalībnieku tikšanās. Veiksmīgas sadarbības rezultātā starp praktikantu un valsts pārvaldes iestādi jaunajam kolēģim tiks piedāvāta pastāvīga darba vieta.

„Lai uzrunātu pēc iespējas lielāku ārzemēs dzīvojošo jauniešu skaitu, informācija par šo projektu tiks izplatīta diasporām, latviešu medijiem ārvalstīs, kā arī sociālo tīklu domubiedru grupās. Projekta ietvaros sadarbojamies ar Draugiem.lv, kur lapā „Valsts draugiem” izveidota aplikācija šai programmai. Aicinām ikvienu, kurš pazīst kādu, kam šī būtu iespēja atgriezties Latvijā, dalīties ar šo informāciju arī individuāli!” aicina E.Dreimane.

Pieteikšanās anketa.

 
 
5 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Kristīne
20. Janvāris 2015 / 09:58
0
ATBILDĒT
Ļoti skumji ka Valsts kanceleja atļaujās starp rindām lasot, esošie speciālisti, LV izglītība nekur neder. Kāpēc man strādājot valsts pārvaldē ar divām augstākām izglītībām (iegūtas LV) jādomā kā savilkt galus. Mani jāiedzen stūrī lai aizbraucu, bet citus speciālistus aicinām.
Tad kāpēc nevar maksāt pienācīgu atalgojumu esošajiem darbiniekiem, kuru izglītība un zināšanas, pieredze nebūt nav sliktāka par tiem kurus Valsts kanceleja tagad uzaicina.
Seskis > Kristīne
20. Janvāris 2015 / 10:38
0
ATBILDĒT
Ir tāds teiciens - nav svarīgi, ko tu dari, bet gan tas, ko par tevi domā!
Var palasīt N.Gogoļa "Revidentu", tur ir līdzīga situācija. Ierēdnim var būt 666 izglītības, 666 gadu stāžs un milzu pieredze, bet tas jaunais praktikants ir kā svaiga gaisa vēsma, gaišā cerība, kura priekšā tiek dāsni kaisītas zelta monētas. Tā ir cilvēka iracionālās dabas fenomenālā abstrakcija, kura nepakļaujas loģikas kontrolei. Attiecībā uz darbiniekiem ar 10+ gadu stāžu ir attiecināms teiciens - nodzītus zirgus nošauj! Pēc tam post mortem darbinieks tiek mumificēts un celts slavas saulītē - kāds labs un apzinīgs, zinošs kolēģis mums kādreiz bija (Jaunās Derības scenārijs).
Kristīne > Seskis
21. Janvāris 2015 / 09:35
0
ATBILDĒT
Tad jau visa valsts pārvalde (lielākā daļa) jānostāda rindiņā un jānošauj kā veci nodzīti zirgi, jo lielākai daļai darba stāžs ir 10+(ja ne vairāk) un miers mājās.
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 2
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties