20. Janvāris 2015 13:41
Jaunumi
Disciplinārtiesa groza Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu un uzliek tiesnesei rājienu
2

Disciplinārtiesa grozījusi Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu rosināt atcelt no amata tiesnesi, kas saīsinātā sprieduma taisīšanas laikā krimināllietā ir rakstveida procesā izskatījusi un taisījusi nolēmumus vairākās civillietās. Disciplinārtiesa tiesnesei uzlika disciplinārsodu – rājienu.

Tieslietu ministrs, rosinot disciplinārlietu, norādījis, ka tiesnese pieļāvusi būtisku tiesību normu pārkāpumu – taisot spriedumu, pārkāpusi tiesas apspriedes noslēpumu, kas atbilstoši Kriminālprocesa likuma 575.panta pirmās daļas 7.punktam novedis pie sprieduma pilnīgas atcelšanas. Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu par to rosināt tiesneses atcelšanu no amata tiesnese pārsūdzēja Disciplinārtiesā. 

Lai izvērtētu tiesneses pārsūdzētā Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmuma tiesiskumu, Disciplinārtiesa Augstākajā tiesā tika sasaukta 19.janvārī. Disciplinārtiesas sastāvā ir seši Augstākās tiesas departamentu tiesneši.

Disciplinārtiesas lēmums nav pārsūdzams. Pilns lēmums būs pieejams 27.februārī, kad tas tiks  publicēts arī Augstākās tiesas mājaslapā.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Ervīns
21. Janvāris 2015 / 10:40
0
ATBILDĒT
Uzlika rājienu?
Jurčiks > Ervīns
21. Janvāris 2015 / 12:54
0
ATBILDĒT
Uzlika sodu. Kas tur slikts vai nepareizs? Cīnītājiem par tā saucamo valodas "tīrību" derētu padomāt par tēmu - kas tad īsti nosaka valodas bagātību - viena vienīgā pareizā varianta esamība, vai izteiksmes līdzekļu daudzveidība. Un kurā brīdī cīņa par valodas tīrību pāraug cīņā par valodas nabadzību...
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties