28. Janvāris 2015 09:50
Jaunumi
LU 73.konferences atklāšanas plenārsēdē uzstāsies Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis

Šī gada 2.februārī plkst. 12.00 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19 notiks LU 73.konferences atklāšanas plenārsēde „Latvijas prezidentūra Eiropas Savienībā”, kurā ar priekšlasījumiem uzstāsies LU rektors prof. Mārcis Auziņš un Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis. Plenārsēdi vadīs LU zinātņu prorektors prof. Indriķis Muižnieks.

Atklāšanas plenārsēdē LU rektors M.Auziņš apskatīs jautājumu par nacionālās universitātes lomu mazā valstī, bet pēc tam Eiropas Komisijas viceprezidents V.Dombrovskis uzstāsies ar priekšlasījumu „Eiropas Komisijas darba programma 2015.gadam. Galvenās iniciatīvas izaugsmei un nodarbinātībai”. Plenārsēdi būs iespējams vērot tiešraidē Latvijas Universitātes portālā.

Ikgadējā LU konference šogad norisinās no 26.janvāra līdz februāra beigām, un tā aptver visdažādākās zinātnes nozares. 26.janvārī notika pirmā sekcijas sēde – „Zinātņu vēsture un muzejniecība”.

LU 73.konferences darbs organizēts 156 sekciju sēdēs un 10 plenārsēdēs. Notiks arī radošo darbu izstāde. LU zinātnieki, docētāji, studenti un viesi nolasīs vairāk nekā 1500 referātus. No tiem 758 referātus dabas zinātnēs, 531 sociālajās zinātnēs, 231 humanitārajās zinātnēs. Ar pilnu konferences programmu varēs iepazīties konferences mājaslapā. Programmā iespējamas izmaiņas un papildinājumi.

Ikgadējā Latvijas Universitātes zinātniskā konference tiek rīkota ar mērķi nodrošināt pētījumu rezultātu, ideju un domu apmaiņu zinātnieku, docētāju, studentu un viesu starpā, kas ir viena no neatņemamām zinātniskās darbības sastāvdaļām. Latvijas Universitātes zinātniskās konferences notiek kopš 1945.gada.

Ikviens interesents aicināts piedalīties un apmeklēt konferences pasākumos!

Konferences norises plāns un papildu informācija pieejama Latvijas Universitātes portālā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties