20. Februāris 2015 09:18
Jaunumi
Uzņēmumu reģistrs – atvērtākā iestāde

19.februārī konferences “Atvērtā Eiropa: atvērtie dati atvērtai sabiedrībai” ietvaros apbalvoti Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas rīkotā konkursa “Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas balva 2014″ pretendenti. Informējam, ka konkursa kategorijā „Publiskais sektors – Atvērtākā iestāde” Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs kļuvis par laureātu.

Atgādinām, ka no 2014.gada 28.maija Uzņēmumu reģistrs jebkuram interesentam piedāvā saņemt pamata informāciju par Uzņēmumu reģistrā reģistrētajiem subjektiem, neietverot personu datus, bez maksas mašīnlasāmā formātā. Norādām, ka pieejamo informāciju var atkalizmantot, veidojot, piemēram, statistikas un analīzes materiālus par uzņēmējdarbības vidi Latvijā. Kā norāda Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere ”Uzņēmumu reģistra prioritāte ir vienmēr saviem klientiem nodrošināt pakalpojumus, kurus saņemt ir ērti un vienkārši, līdz ar to priecē, ka Uzņēmumu reģistrs, piedāvājot pakalpojumu „Atvērtie dati” atzīts par aizvadītā gada atvērtāko iestādi Latvijā”.

Uzņēmumu reģistrs, atverot savus datus sabiedrībai, veicinājis atvērto datu principu izplatību Eiropas Savienībā, saskaņā ar PSI (Public Sector Information) direktīvu par valsts sektora informācijas atkalizmantošanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties