11. Marts 2015 12:50
Jaunumi
Disciplinārlietu pret Dzanuškānu nesāks
4

Pret Rīgas mēra Nila Ušakova padomnieku Jāni Dzanuškānu par 35 000 eiro vērto izstrādāto apšaubāmas kvalitātes pētījumu disciplinārlieta netiks sākta.

Zvērinātu advokātu padomes pārstāvis Jānis Rozenbergs pastāstīja, ka disciplinārlieta netiks sākta, jo pētījuma pasūtītājs Rīgas dome par Dzanuškāna izstrādāto pētījumu pretenzijas nav cēlusi.

Savukārt, runājot par biedrības "Delna" iesniegumā minēto, ka pētījumā vērojams plaģiāts, Rozenbergs skaidroja, ka autortiesību pārkāpumu esamību lemj tiesa, tāpēc, ja "Delna" saskata plaģiātu, tai būtu jāvēršas tiesā.

Par divu mēnešu darbu dome Dzanuškānam samaksāja 35 tūkstošus eiro, taču, kad pētījums tika publiskots, atklājies, ka lielu daļu no tā aizņem tiesu materiālu izraksti un citāti no internetā pieejamiem dažādu organizāciju pētījumiem.

Dzanuškāns iepriekš paziņoja, ka veiks ziedojumu organizācijai "Delna" pēc tam, kad tā iniciēja viņa pētījuma kvalitātes izvērtēšanu. Pēc izvērtēšanas atklājās, ka tas ir nekvalitatīvs, un Dzanuškāns ceturtdien Rīgas domei naudu atdeva.

Sabiedrība par atklātību "Delna" nepieņems Jāņa Dzanuškāna ziedojumu tūkstoš eiro apmērā un dēvē to par ņirgāšanos pret organizāciju, iepriekš sacīja "Delnas" direktors Gundars Jankovs.

 
 
4 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
cilveks
13. Marts 2015 / 09:31
0
ATBILDĒT
lai novērstu jebkādas spekulācijas par ētikas normu pārkāpumiem, advokātu kolēģija nolēma, ka tā nav ētikas izskatīšanas kolēģija un uz mūžiem atteicās no advokātu procesa.

http://www.juristavards.lv/mikrofons/69-lai-noverstu-jebkadas-spekulacijas-par-etikas-normu-parkapumpiem/
eij tu nost!
11. Marts 2015 / 16:06
0
ATBILDĒT
smaga, ar vieglu ironiju palaista nopūta, jo nau jau jēgas ko piebilst...
Zvērinātu advokātu padome saucas...jāsmejas taisni
Johans
11. Marts 2015 / 13:28
0
ATBILDĒT
Advokātu padome nevarēja šo gadījumu aplūkot kā klasiskas klienta un advokāta attiecības. Šājā gadījumā klients un pasūtītājs ir saplūduši. Nilu un nu jau, paraugadvokātu, saista draudzība un citas lietas. Katram bija skaidrs, ka šajā agdījumā roka roku mazgā!!!
Šis lēmums apliecina, ka advokāti nav gatavi advokātu procesam Latvijā!
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 1
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties